01-20-2009
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sütlü Poğaça
Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yaş maya (ufak paketlerden)
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzeri için:
susam ve yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Öncelikle sütümüzü ılık hale getirip paket mayamızın içinde erimesini sağlıyoruz daha sonra yağımızı, tuzumuzu ve yağımızı yoğurma kabımıza alıp üstüne bir miktar un boşaltıyoruz daha sonra sütümüzü yoğurma kabına yavaş yavaş boşaltıp yoğurma işlemine başlıyoruz Hamurumuzun kıvamı kulak memesi yumuşaklığında olmalı Hamurumuzun mayası geldikten sonra yağlanmış fırın tepsimize hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde alıp avucumuzla yuvarlayıp tepsimize yerleştiriyoruz daha sonra poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp üzerine susam döküp 160-170 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz Afiyet olsun
|
|
|