Konu: "Yemekteyiz"
Yalnız Mesajı Göster

"Yemekteyiz"

Eski 01-17-2009   #1
Equinox
Icon4531

"Yemekteyiz"

Bu Reality showun amacı belli ama araç yanlış
Her gün dört yarışmacı çıkıyor “bugün nasıl bahane bulurum ? Neyin dedikodusunu yapsam,neyi beğenmesem ? ” diye beşinci yarışmacıyı olmadık yerden yakalamaya çalışıyorlar Bunu sofra başında yapıyorlar Bunlar, bize 0-7 yaş arasındayken öğretilen “ağzında lokma varken konuşma” eğitimini bile almamışlar Tabağında yemek bırakmama olayını geçtim yani
Benim bildiğim sofra berekettir, insan sıcaklığıdır,samimidir, sakîn bir ortamdır, şükür etmektir
Tamam ! Biliyorum ,ses getirmesi için hır-gür,kavga ,münakaşa olmalıki katılmıyorum bunu sofra başında yapmayın kardeşim
Adamlar, ev sahibi mutfağa gitse de arkasından konuşsak diye bakıyorlar Buldukları hatalarda fındık kabuğunu doldurmayacak cinsten
Birde, ne hikmetse ,nasıl yemek yapıyorlarsa tabaklardan kıl-tüy eksik olmuyor Bu kadar denk mi gelir ? Benim izlediğim hafta, 2 gün üst-üste yemekten kıl çıktı Her hafta 1-2 kere kıl faciası yaşanıyormuş (kardeşimden öğrendim)
Onuda geçtim bilerek ve isteyerek yemek yapmayı az bilen kişileri seçiyorlar Geçen hafta izlediğim iki yarışmacıda önünde duran kağıda bakarak yemek yaptı Bunda ne var demeyin; benim annem kağıda bakarak yemek yapmıyor
Benim izlediğim hafta, yemekten sonra öyle bir eğlence oluyor ki sanırsın yemeli içmeli meyhaneye gelmişsin Biz sofradan kalkınca” haydı açın teybi oynuyacağız” yapmıyoruz
Tamam ! Tv karşısında annesini alan kız beğenmeye geldi izledik !
“İşsizim ben”diye bağıran kişilere program yapıldı baktık
Bazılarının evini 24 saat izledik
Hala devam eden ,40-70 yaş arası dedelere-ninelere kısmet aradık
Bunları “çaresizlik sonucu oluşan istekler ve bunlara yapılan programlar” olarak algılarım ama bu “yemekteyiz” in derdi ney ?
Ayıp!
Kalabalık sofrada yemek yemenin değerini bilin