Yalnız Mesajı Göster

Portakal Tatlısı

Eski 01-14-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Portakal Tatlısı








Malzemeler :
* HAMURU İÇİN:
* 1 çay b sıvıyağ
* 1 çay b margarin
* 1 çay b irmik
* 1 tatlı k kabartma tozu
* 1 yumurta
* 1 çay b portakal suyu
* 1 portakal kabuğu rendesi
* 3 çorba k pudra şekeri
* alabildiği kadar un

İç harcı için:
* Ceviz
* Tarçın

Şerbeti için:
* 3 su b toz şeker
* 2 su b su
* 1 su b portakal suyu

Hazırlanışı :
Hamuru için karıştırma kabına 1 adet yumurtayı kırınÜzerine 1 çay bardağı sıvıyağ,1 portakal kabuğu rendesi 1 çay bardağı eritilmiş margarini,1 çay bardağı portakal suyu ilave edip karıştırınÜzerine 10 çorba kaşığı tepeleme un ve 1 çay bardağı irmik,3 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 tatlı kaşıpı kabartma tozu ilave edin ve karıştırma ya devam edin
Hamuru merdane ile açınDaha sonra bir su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesinDaha sonra hamurların 3 tanesini üst üste getirin

Hamurların içine 1 adet ceviz ve tarçın ilave edinHamurları sarıp rulo yapıp gül şekli verinDaha sonra hamurları 2 ye kesinFırın kabına gül şeklini verdiğiniz portakal tatlılarını ilave edinÖncden ısıtılmış olan 170 derecelik fırında pişirinŞerbeti iin tencerye 3 su bardağı süt,2 su bardağ ısu ve 2 portakal rendsive 1 su bardağı portakal suyu ilave edip şerbeti kaynamaya bırakınFırından tatlıyı çıkartın ve üzerine şerbetiilave edinPoratakl tatlısı şebetini çektikten sonra servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla