Yalnız Mesajı Göster

Acı Demeyin! Yiyin Kanserden Korunun

Eski 01-07-2009   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Acı Demeyin! Yiyin Kanserden Korunun



Acı demeyin! Yiyin kanserden korunun
Acı sevmeyenler bir kez daha düşünün



Acı bibere acılığını veren kapsaisin, yeni yapılan bir çalışmada karaciğerdeki kanserli hücreleri ortadan kaldırmaya yardımcı olduğu, bu yüzden de karaciğer kanserine karşı koruyucu etkisi olabileceği belirtildi

Acı biberlerde bulunan bir madde olan kapsaisiníin karaciğerdeki kanserli hücrelerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğu son yapılan araştırmalardan biri sayesinde kanıtlandı

Kapsaisin biberleri acı yapan bir maddeKapsaisiníin önemli bir kısmı biberlerin çekirdeğe yakın bölümündeki beyazımsı etli bölümde yer alıyor Uzmanlar bu biberlerin çıplak el yerine eldivenle tutulmasını; eller göz, ağız ve buruna temas ettirilmemesi gerektiğinin altını çizdi Eğer fazla acı biberden hoşlanmıyorsanız onları kesip tuzlu suda bir saat kadar bekletmeniz acısını hafifletir Bu biberleri fırınlayabilir, doldurabilir veya salsa sosu gibi acı biber sosları yaparak da tüketebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla