12-31-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Çölyak Hastalarına Özel Pasta
Çölyak hastalarına özel pasta
Artık çölyak hastaları da pasta yiyebilecek Özsüt, çölyak hastaları için glutensiz pasta üretti

Özsüt tarafından yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda buğday unu yerine glutensiz un kullanılarak üretilen Karaorman pastaları, sipariş üzerine hazırlanıyor Özsüt, glutensiz pasta üretimindeki çalışmalarından dolayı Ankara Çölyak Derneği'nden teşekkür plaketi aldı
MUZLU, KROKANLI
Karaorman pastasının muz, vişne, krokan ve frambuaz çeşitlerini çölyak hastaları için özel olarak üreten Özsüt, bu lezzetlerde buğday unu yerine glutensiz un kullanıyor Gluten içermeyen pastalar, 2 gün önceden sipariş verilerek Özsüt şubelerinden temin edilebiliyor
75 KİŞİDEN BİRİ ÇÖLYAKLI
Türkiye'de her 75 kişiden birinde görülen çölyak hastalığı, ince bağırsak alerjisi olma özelliği taşıyor Tek tedavi yöntemi gluten içermeyen gıdaları tüketmek Buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahıllarda bulunan glutene karşı alerjisi olan çölyak hastalarının bu ürünlerin kullandığı pasta, makarna, bisküvi, börek ve ekmek gibi gıdalardan hayatları boyunca uzak durmaları gerekiyor Mısır unu, pirinç unu, soya unu ve patates unu gibi maddelerin kullanıldığı gıdalar ise gluten içermediği için çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebiliyor
|
|
|