Konu: Ya Rab
Yalnız Mesajı Göster

Ya Rab

Eski 12-25-2008   #1
gülgüzeli

Ya Rab

Beni küçük düşürmek isteseydin hidayet etmezdin

21/10/2008

Hz Ali’nin Münacatı

Ya Rab: Hayatım boyunca sevgi gölgeni üstümden eksik etmedin, ölümümden sonra da beni sevginden yoksun bırakma

Ya Rab: Ölümümden sonra benden yüz çevireceğini nasıl düşünebilirim, oysaki hayatım boyunca senden, güzellikten başka bir şey görmedim

Ya Rab: Sana yakıştığı şekilde bana davran ve karanlık cehalet perdelerinin çevrelediği bu kuluna kerem gözüyle bak

Yüce Rabbim: dünyadaki kötülüklerimi örttün Ahirette buna daha çok ihtiyacım var; iyi kulların arasında beni rezil etme, kıyamet şahitlerinin huzurunda beni rüsva etme

Allahım: Cömertliğin isteklerimi artırdı ve affın arzularımı uzattı; şüphesiz senin affın benim yaptıklarımdan üstündür

Habibim: Kendine kavuşturarak beni sevindir, Kulların arasında hüküm verdiğin günde gözlerimi cemalinin nuruyla aydınlat

Ya Rab: Affına muhtaç olarak kapına geldim; öyleyse ey pişman insanların, yüzü kara olanlar ve rahmet arayanların sığındığı en rahmetli kapı, özrümü kabul et

Allahım: Bu isteğimi reddetme, bu şevkimi kırma ve bu arzumun kolunu kırma

Ya Rab: Beni küçük düşürmek isteseydin hidayet etmezdin, beni rezil etmek isteseydin bu kadar beni idare etmezdin

Ya Rab: Ömrümü onun için harcadığım isteğimi reddedeceğini sanmıyorum

(Hz Ali’nin duasının küçük bir bölümüdür)