12-24-2008
|
|
Şengül Şirin
|
Vicdan Azabı Çekiyorum'
Vicdan azabı çekiyorum'
ESKİŞEHİR’de ilköğretim okulu öğretmeni annesi Zekiye Ö ’yü, evde uyurken içeriye aldığı kendisi gibi işitme engelli sevgilisine ve arkadaşına öldürtmekten yargılanan 19 yaşındaki Esra Ö , duruşmada tercüman aracılığıyla “Çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum” dedi
İŞTE FOTOĞRAFLARI
31 Ocak 2008'de sınıf öğretmeni 44 yaşındaki Zekiye Ö evinin yatak odasında 38 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş ve evde bulunan altınları çalınmıştı
Polis, olaydan sonra evli 2 çocuk annesi Zekiye Ö ’nün katil zanlısı olarak işitme engelli kızı Esra Ö ile Esra’nın sevgilisi işitme engelli 20 yaşındaki Gökhan U ve işitme engelli arkadaşı 21 yaşındaki Faruk K ’yi gözaltına almıştı Esra Ö polise verdiği ifadesinde annesini Gökhan ile evlenmesine izin vermediğini için öldürttüğünü söylemişti Esra Ö , sevgilisi Gökhan U ve arkadaşı Faruk K çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti
Öz annesini öldürten Esra Ö ile kendisi gibi işitme engelli olan sevgilisi Gökhan U ve Faruk K ’nin yargılanmalarına Eskişehir 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi ‘Canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme ve hırsızlık’ suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanan 3 işitme engelli sanık tercüman aracılığıyla kendilerini savundu Sanıklardan Esra Ö ifadesinde “Çok pişmanım, vicdan azabı çekiyorum” dedi
Diğer sanıklar Gökhan U ile Faruk K ise son yapılan duruşmada ifade vermedi Gökhan U önceki duruşmalarda “Esra annesiyle tartışmıştı ve onu öldürmek istediğini söylüyordu Ben de ona sabırlı olmasını söyledim Daha sonra öldürmek için anlaştık Bana zayıf olduğumu yanıma arkadaşım Faruk K ’yi de almamı söyledi Öldürme şekli konusunda görüşmedik Eve geldiğimizde Esra masanın üzerindeki bıçağı bana verdi Faruk’ta bıçak yoktu Ben uyumakta olan Esra’nın annesinin karnına doğru bıçağı 5-6 kez sapladım Bu sırada elimden yaralanmışım Pişmanım, böyle olmasını istemezdik” demişti
Faruk K ise daha önce verdiği ifadesinde Zekiye Ö ’yü Gökhan U ’nun bıçakladığını söyleyerek “Gökhan olay günü beni yanına çağırdı Birlikte sevgilisi olan Esra Ö ’nün evine gittik Esra annesinin yatak odasında uyuduğu söyledi Ben önden gittim Kapıyı açtım Uyumakta olan Zekiye Ö ’yü hareket etmemesi için tuttum Bu sırada Gökhan’da onu bıçakladı” diye konuşmuştu
Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 3 sanığın akli dengelerinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporların beklenmesine ve sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi
|
|
|