12-15-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Elbasan Tava
Elbasan Tava
Malzemeler:
1 kg kuzu eti veya dana lop et
2 adet kuru soğan
2 yumurta sarısı
100 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı tereyağ
2 bardak su
1 bardak un
500 gr süzülmüş yoğurt
Yapılışı:
Kuru soğanlarımızı yemeklik doğruyoruz ve 1/2 çay bardağı sıvı yağda soteliyoruz Etlerimizi ilave ediyoruz ve kavuruyoruz,suymuzu ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz Başka bir tavada un ile tereyağımızı kavuruyoruz Kavrulmuş unumuza süzülmüş yoğurt,yumurta sarısı ve suyunu ilave edip pişen etlerin üzerine döküyoruz 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Pişmeye yakın üzerine kaşar rendeliyoruz Kaşarlar eriyince fırından alıp sıcak olarak servis yapıyoruz
|
|
|