Konu
:
Sende Kucak Aç !!(okunmaya değer )
Yalnız Mesajı Göster
12-12-2008
#
1
bonsoir
Birbirine bitişik iki çiftlikte yaşayan iki erkek kardeş vardı
Günlerden bir gün aralarında bir anlaşmazlık başgösterdi
İki kardeş arasında o zamana kadar ilk defa görülen anlaşmazlık giderek büyüdü ve ayrılığa sebebp oldu
İki kardeş birbirine yalnız küsmekle kalmadılar,yıllardır ortaklaşa kullandıkları tarım makinelerine varıncaya kadar sahip oldukları bütün mal varlıklarınıda ayırdılar
Küçük bir anlaşmazlık giderek büyüdü ve tartışmalar yerini nahoş sözlere bıraktı
Kardeşler arasında şiddetli bir kavga oldu ve de ardından ürkütücü bir sessizlik
Bir sabah büyük kardeşin kapısına bir usta geldi
Elinde büyük bir marangoz çantası vardı
Ev sahibinden geçici bir iş istedi
Büyük kardeşin aklına o an bir" iş "geldi ve küçük kardeşinin çiftliğini göstererek
"Geçen haftaya kadar kardeşimin çiftliğiyle aramızda bir otlak vardı
Ama o, buldozerlerle iki çiftlik arasına bir dere yaptı
Senden istediğim iş ;Kardeşimin çiftliğini göremiyeceğim kadar yükseklikte bir duvar örmendir"diyerek malzemeleri verdi
Büyük kardeş kasabaya gitti
Usta bütün gün malzemelerle ölçerek biçerek bazen çiviler çakarak büyük bir titizlikle çalışıyordu
Gün akşam olunca işini bitirmişti
Büyük kardeş kasabadan dönünce birde ne görsün
İki çiftliğin arasına yüksek bir duvar örmesini söylediği usta,iki çiftlik arasına çok güzel bir köprü yapmıştı
Karşılaştığı bu manzara karşısında hala şaşkınlığını atmamıştı ki köprüden karşıdan birinin geldiğini gördü
Dikkatle baktığında karşıdan gelenin kardeşi olduğunu gördü
Kardeşi iki kolunuda açarak kendisine doğru yaklaşıyordu
" Benim sana yaptığım bunca haksızlığa ve kötü söze karşılık sen bu köprüyü yaptırarak ne kadar iyi ve büyük biri olduğunu
gösterdin
dedi
"Şimdi,sende bir büyüklük yap ve kollarını açarak bana gel
!!"Köprünün iki ucundan ortaya doğru yürüyen kardeşler tam ortada bir araya geldiler ve sarılıp kucaklaştılar
Büyük kardeş bir ara arkaya baktığında çantasını toplayıp gitmeye hazırlanan ustayı gördü
"Gitme !dur " diye seslendi
"Sana yaptıracağım bir kaç iş daha var
"" Usta gülümsedi "Ben buradaki işimi tamamladım
gitmeliyim
Yapmam gereken daha çook köprü var
!!!!"
Köprüleri Kurabilecek gücünüz hiç eksik olmasın
Köprüleri kurduktan sonra da yıkılmaması için sık sık bakımını yapın ,yani değer verdiklerinize ve sevdiklerinize zaman ayırın
O köprü yoluyla sık sık gönüllerini ziyaret edin
:43:43
BaşkaSInI AffetMeyEn ,KendiSİnİn De ÜzerİNdeN GeçmEkte olDuğU
KöpRüyü YıkMış Olur
DostÇa KalıN :56:58
alıntı
bonsoir
Kullanıcının Profilini Göster
bonsoir tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul