11-29-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ayva'yı Yemek İçin 12 Neden
Ayva'yı yemek için 12 neden
Bu meyve bronşite, öksürüğe ve vereme çok faydalı  

1-Damar sertliğini önler
2-Karaciğer tembelliğine iyi gelir
3-Ayva şurubu ishali ve dizenteriyi keser Mideye ve bağırsaklara kuvvet verir
4-Tansiyonu düşürür
5-Safrayı tedavi eder
6-Bronşite, öksürüğe ve vereme faydalıdır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
7-Çekirdeklerinden yapılan merhem, dudak ve meme çatlaklarında, ekzamalarda kullanılır Çekirdekleri kaynatılıp suyu içilirse göğsü yumuşatır
8-Ayvanın yaprağını yakıp kül olmadan söndürüp iyice dövüp göze çekilirse çok faydalıdır
9-Çiçeği baş ağrısını geçirir, kalbe, beyne iyi gelir
10-Ayva suyu kabızlığı giderir
11-Çiçeği bal ile pişirilip emzikli anneye verilirse sütü bollaşır
12-Yemekten önce yenilirse kabızlık, sonra yenirse ishal yapar
|
|
|