Yalnız Mesajı Göster

Bu Ürün Notebook'un Tahtını Sallayacak

Eski 11-23-2008   #1
Şengül Şirin

Bu Ürün Notebook'un Tahtını Sallayacak

Bu ürün notebook'un tahtını sallayacak
Ağırlıkları 1 kilo, genişlikleri ise 22-30 santim arasında

Netbook'larda, genellikle 7-10 inç boyunda ve 800-1024 piksel arasında değişen çözünürlüklere sahip ekranlar bulunuyor

Bilgisayarı ve interneti yanında taşımak amacıyla kullanılan dizüstü (notebook- laptop) bilgisayarlar günden güne gelişirken, halen fiyatlarının yüksek olması, 3-4 kiloya ulaşan ağırlıkları ve büyük boyutları nedeniyle, kullanıcıların isteklerine tam olarak yanıt veremiyor

Bu nedenle de ebatları ve hafifliği ile ultra taşınabilir dizüstü bilgisayar olarak adlandırılan netbooklara ilgi her geçen gün artıyor Intel'in Afrikalı çocukları 100 dolarlık bilgisayarlarla tanıştırmak için başlattığı netbook projesi başarıya ulaşamadı ama Asus'un Eee Pc modeli ile devreye girmesi sayesinde mini dizüstüler, bilgisayar kullanıcılarından büyük rağbet görmeye başladı

ASUS VE ACER ZİRVEDE

Asus'un başlattığı konsepti, MSI Wind Pc ile devam ettirdi MSI'ın düşük fiyat politikası sayesinde Wind Pc piyasadaki önemli oyunculardan biri haline geldi Acer Aspire One ile atom işlemcili Casper Minibook da pazarda önemli paya sahip Araştırma firması IDC'nin raporla rında Türkiye'nin de içinde yer aldığı EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesinin satış rakamlarına göre 2008 yılında netbook satışı 2 milyon seviyesini aşıyor Bu rakam aynı zamanda piyasadaki 279 milyon dizüstü modeli arasında yüzde 7'lik önemli bir paya da sahip En çok tercih edilen markalar ise Asus ve Acer olarak yüzde 80 oranıyla öne çıkıyor

WEBCAM İLE GÖRÜNTÜLÜ CHAT

Netbookların 7 inçten başlayıp 10 inçe kadar çıkar Lcd ekran özellikleri var Cihazlar standart Q klavye özelliğine sahip Bu sayede aynen normal dizüstü bilgisayar kullanıyormuş gibi rahatlıkla işlem yapılabiliyor İşletim sistemi olarak Windows Home işletim sistemi kullanılıyor Daha ucuz modellerde Linux işletim sistemini bulmak mümkün

Standart USB yuvaları, farklı bir monitöre bağlamak için gerekli olan yuvalar, kart okuyucu özelliği var Ekranın üst kısmında bütünleşik webcam bulunuyor Bu webcam yardımıyla da anında meajlaşma ve görüntüyü kaydetme işlemini yapabiliyorsunuz Netbooklarda internette gezinmenin yanı sıra office programlarını rahatlıkla çalıştırabilirsiniz Maillerinize bakabilir ve anlık mesajlaşma programlarını da kullanabilirsiniz Bunun dışında performans istemeyen programları çalıştırabilirsiniz

Netbook'larda, işlemci olarak Intel Mobil, Intel Atom ya da VIA Mobil işlemcileri bulunuyor Bu işlemcilerin hızları ise internet ve ofis uygulamaları için yeterli

Alıntı Yaparak Cevapla