Konu: Bay Kuş
Yalnız Mesajı Göster

Bay Kuş

Eski 11-21-2008   #1
bonsoir
Icon1861

Bay Kuş

Halk arasında cahiliye devrinden kalma söylentiler sürüp gitmekte Neymiş efendim bir evin çatısına baykuş konsa ve öterse o evden cenaze çıkacaktırİslamla yakından uzaktan alakası olmayan bu söylentilerin aslı yoktur

Bütün kuşların dilinden anlayan HzSüleyman(as) birgün baykuşla konuşurken ona sormuş: "Neden buğday tanesi yemiyorsun?" "Çünkü Adem (as) onun yüzünden cennetten kovuldu"Niçin su içmiyorsun?" " Nuh (as) ın kavmi o suda boğulduda o yüzden" "Neden gece uçuyorsun?" "Gündüzleri insanların yaptıkları zülümleri ,haksızlıkları günahları görmek istemiyorum da ondan" " Neden çoğu zaman harabelerde yuva yaparsın?"" "Harabelerde haram olmazda ondan"" Peki öterken ne ler söylersin?Herkes senin ötüşünden korkuyor?" "Ben öterken derim ki;Ey!!gafil insanlar uyanın!!ahiretiniz için azık hazırlayınSizler bir gün mahşerde toplanacaksınız,dünyada yaptıklarınızın hesabını vereceksinizÖyleyse hesabını vereceğiniz işlerin peşinden koşunVeremeyeceklerinizden uzak durun"

Süleyman (as) bunu duyunca şöyle dedi:Kuşların içinde Ademoğlu için en nasihatçi kuş BAYKUŞ turAma ne yazıkki insanlar bu kuşu ,uğursuz ve kötü biliyorlar

KelimeLer caMa benzEr , gÖsterMeYe yardım etMediKlerİ vakiT görüŞE enGel oLUr:38:38

alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla