11-20-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Tavuk Sarma
TAVUK SARMA
MALZEMELERİ: 1 kg kemiksiz tavuk göysü (ince pirzolalık şeklinde olsun)- 2 kaşık yogurt - 1 kaşık domates salçası- bir tutam karabiber- damak zevkinize göre tuz
İÇ MALZEMESİ: 2 adet haşlanmış patates- bir küçük kuru sogan-pul biber -tuz Sogan az bir yagda kavrulur içine patates ve bahartalar konularak bir kaç dakika pişirilir sogumaya bırakılır
YAPILISI : Kemiksiz göğüs etini yoğurt,sıvıyağ salça ve baharatla harmanlayip buzdolabında bir kaç saat bekletin Iç harcı arzuya göre hazırlanabilir ( ben patates haşlayıp soğanla kavurdum ve onu kullandım ama istenirse ıspanak, kıyma vs kullanılabilir ) Göğüs etinin arasına bi miktar iç harçtan ekleyip fırın tepsisine dizin Uzerine çok az salçalı su gezdirip tepsinin ağzıni folyoyla kapatın 15-20 dk pişirdikten sonra folyoyu çıkartıp üzeri kızarana kadar pişirin Pilavla , patates püresiyle, fırında makarnayla servis yapıla bilir Afiyet olsu
|
|
|