Konu
:
Baykal’dan Ezber Bozan Çarşaf Çıkışı(Hiç İandırıcı Değil!!!)
Yalnız Mesajı Göster
11-20-2008
#
1
sudenaz
CHP Genel Başkanı Deniz Bayka grup toplantısında tarihi açıklamalar yaptı
Partisine katılan türbanlı ve çarşaflıları öven Baykal 'kapımız herkese açık' dedi
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, iki haftadır partisine katılan çarşaflı ve türbanlıları övdü
Grup konuşmasında gündeme damgasını vuran katılımlara değinen Baykal, "Biz yapay gayret içine girmedik
CHP’ye bazı vatandaşlarımız kendi özgür iradeleriyle CHP’ye girmek üzere başvurmuşlardır" diye konuştu
CHP'ye katılan türbanlıalrın daha önce AK Parti'ye oy verdiğini öne süren Baykal,"Biz Erzurum’dan geldik, bizi kabul eder misiniz dediler
Bana sordular
Bende öyle şey olur mu, vatandaş başımızla beraber dedik
" dedi
Her insan kılığı kıyafeti kültürü yaşam biçimi ile başlarının üstünde yeri olduğunu belirten Baykal şöyle konuştu: "Bize bu kadar samimiyetle başvuran insanlara bir başka türlü davranmak söz konusu olabilir mi? Biz insanların doğup büyüdüğü kültür ortamlarıyla damgalamıyoruz
Kimsenin de bunu yapmaya hakkı yok
Nasıl giyiniyorsa giyinsin
"
CHP'ye katılımları eleştirenlere, "AKP’ye oy verirken oluyor da, CHP’ye katılırken neden olmuyor
" diye cevap veren Baykal rozeti takarken çarşaflı CHP'lileri "Baskı göreceksiniz diye uyardığını" onların da "Hiç öenmli değil" dediğini söyledi
Bu katılımalrın önlenmeye çalışıldığını ileri süren Baykal konuşmasına şöyle devam etti: Star Televizyonu o hanımefendi "Ben ne yaptığımı biliyorum
Oyum CHP’ye
Bu zamana kadar hiç vermedim
AKP’ye verdim
Şimdi oyum CHP’ye" dedi
İlçenin belediye başkanı çağırdı hanımefendiyi
"Sen derhal istifa et" dedi
Ama işlemedi değerli arkadaşlar
Bu baskılara direnen insanlara saygı duymaz mısınız? Bütün güçlerini kullanarak bunu önlemeye çalıştılar
Sultangazi’de yine başka bir çevre CHP’ye girmek istiyoruz dediler
Buyurun dedik ve bundan iftihar ettik
Kimseyi sakalıyla bıyığıyla giyimiyle yargılamadıklarını ifade eden Baykal şöyle devam etti: "Herkes eşittir
Kimimiz köyde doğmuştur
Kimimiz bir muhafazakar bölgede doğmuştur
Ama her birisi bu ülkenin evladı onarlında düşünceleri var
Ben tutar fitresini zekâtını toplar onunda televizyon kurarım
Sende bana hep oy verirsin diyorlar
Efendim muhafazakardır mazbut bir yaşamı vardır
Sanane? Senin gibi liberal olacağına, memleketini seven mutaassıp olsun
"Bu işleri aşacağız
Kültür muhafazakarlığı ile siyasi tercihi ayıracağız
" diyen CHP lideri sözlerini şöyle noktaldı: "Türkiye yenileniyor, ezberler bozuluyor
İnsanlar yaşanan gerçeklerden yola çıkarak artık özgür iradelerini ortaya koyuyorlar
Kim iyi kim kötü? Bu soruları koyuyorlar
Gözü kapalı teslimiyet dönemi artık bitmiştir
Biz de o yarışta tam güvenle özgüvenimizi aldık
"
bu yazıyı okudukdan sonra ancak güldüm kim inanır ki buna?
sudenaz
Kullanıcının Profilini Göster
sudenaz tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul