11-18-2008
|
|
GöKKuŞaĞı
|
Ninem'den Mektup Vaaa
Oğul; hasret galduğum gözel gözlerinden öperin Tereyağında ocakta gurufasulye yapınca seni hep hatırlıyon garim gelde sana bi guru fasulye büşürüyün ocakta gor ateşte
Oğul; dün dide’nlen televizyon seyrederken çok acapladım Ne o öyle Istanbullarda töreler möreler değişmiş, yüreğim sızladı Caddenin ortasında kadun kaza geçümüş fakat kimse bakmıye Sizin oralarda vizdan bazaramı çıktı evladım Yoksam onuda mı satılığa çıkardunuz
Oğul; çocuklar görüyon oralarda ayakları yalınayak,beslenme cantasımı ne diyele içleri boş,yakaları eskimiş Sizde gomşu hakkı yok mu oğul o insanlara hiç bakmakmısınız Sofralarınıza nasıl oturupta yimek yiyonuz boğazınızdan nasıl geçiye lokma sizde yürek galmadı mı
Oğul; Altunu biliyon mu altunu Koccaman dağı delersin cıkkada(çok az) altun çıkar Altun ondan kıymatlu işte Eğer kazmayı vurunca altun çıksa dağdan, altun manav dezgahlarında satulu
-İnsanlar vardu oğul Yığınla insan arasında altun gibidü
-Onları ara bul
-Firaset sahibi ol
-Nankörlerle oturup kalkma
-Evine alma, yidüklerini üzerine kusar
Oğul; Ya gonuşma,ya da Zülfikar gibi keskün olsun sözün
-Ademoğluna sırrını vime
-Nankörüne denkgelüsün etrafa yayar
-Utanması olmayan zeytünyağı gibi her zaman su yüzüne çıkıvirü
Oğul; ıragta Türkmen gardaşlarım ölüken, laylada maylada tepinip duran insan sıfatlu mahlukla görüyon su gibi içkü içiyelerimişle Onla Türkmen gardaşlarının ganını içdüklerinin fargında değille mi Nasıl insanlık bu oğul Ar damarları çatlak mı bunların Bebelerin gözyaşları boğar onları elbet
Oğul eğer sende öyle olacaksan vallah bil ki hakkumu helal itmen cayır cayır yansan cehennemde acıman ya bakacan o gariplere,ya da bakanı bulacan oğul
Daha mektub yazacan, unutma şindilik yoruldum didi gomşunun oğlu mahsus selam ider gözlerinden öperin Hani o yüreklerinden dize dize şiir miir yazıyalarımışla şairle varmış Onlara söyle didinip duracaklarına etraflarındaki garip gurabaya baksınla hem dilleri gonuşsun hem de kalemleri, el hasıl yürekleri daha çok gonuşsun emi Seni Böyük Allahıma emanet iderin Vesselam KASTAMONU şivesidir
GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
|
|