08-08-2006
|
#8
|
dehşet
|
ET SARMASI:
Malzemeler:
1/2 kg'lık bir et dilimi100 gr dilimlenmiş jambon veya tavuk eti,1 çorba kaşığı dolma fıstığı,1 çorba kaşığı şam fıstık,1 çay bardağı bezelye,1 çorba kaşığı kuş üzümü,bir çay bardağı havuç, küp şeklinde doğranmış küçük baş soğan,kekik,kereviz sapı,tuz,tane karabiber
Hazırlanışı:
1-) Et parçasını,et döveceği ile,kalınlığı biftek dilimi kadar olan dikdörtgen bir biçime sokun Etin üzerine jambon dilimlerini döşeyin,onun üzerine de sırasıyla tüm malzemeleri yayın,kenarlarını içeri toplayarak,içini dağıt- madan rulo biçiminde sarın ve temiz bir iple rosto bağlar gibi bağlayın
2-) Bağladığınız ruloyu yağlı kağıtla bohçalayıp,tencereye yerleştirin,tuz,tane karabiber,kereviz sapı ve kekik ilave edip,kırk beş dakika pişirin Soğuduğunda ipleri açıp,ince ince dilimleyin,yanında mantar sote veya patatesle servis yapın
|
|
|