11-10-2008
|
|
dejavu2009
|
Cevap : Eğitimli Erkek De Dövüyor
Alıntı:
VANDETTA tafarından gönderildi
Dejawu sen diyorsun ki,İslamiyetin gelmesinden sonra kadınlar baskı altına alındı,bu konuda söz konusu olan baskı değil şiddettir,bu iki ayrı konudur,kadına şiddetle İslamiyeti nasıl oluyorda hala bağdaştırabiliyorsun anlamıyorum,dinini bilen değil kadını,karıncayı bile incitmek istemez,insanların kendi zaaflarını kendi bünyelerinde değerlendirmek gerekir,İslamiyet'te değil 
Önceki ve sonraki yüzyıllar arasındaki kadına bakış açısını değerlendirmek istiyorsan,bunu insanların öz bünyesinden değerlendirmek,daha doğru olmaz mı?
Bugün gerek ekonomik kriz,gerekse aile yapısının parçalanması,yetişen gençliğin bilinçsizce yetiştirilmesine paralel olarak,insanlar kendilerine yakışmayan tavırlar içerisine girmişlerdir,şu bir gerçek ki;
Yetişem gençlik gerçek manada din ahlakıyla yetiştirilmiş olsaydı,yine değil kadına şiddet uygulamayı,bana niye yan baktın diye tartışmayı kavga boyutuna getirmezdi,dinimiz hoşgörü dinidir,tartışmanın,kavga etmenin,kalp kırmanın,dinimizde hoş karşılanmadığını herkes bilir,yok illaki bunu İslamiyet'le bağdaştıracaksan,İslamiyetin tam manada yaşandığı sahabi zamanlarına,Osmanlı zamanlarına da bak bakalım,bugün sözü edilen şiddet o zamanlarda da varmıydı? 
Ayrıca,konularınıza baskıcı bir tutumla yaklaştığımı iddia etmeniz beni üzdü,fkir olarak sizinle zıt kutuplardayız,bu yüzden konularınıza mesajlarım hep olumsuz oluyor,olumsuz mesajlarım da,kişiliğinize değil,ki,kişilik olarak duruşunuz hoşuma gidiyor,bir fikre sahip insanları hep sevmişimdir,bu yüzden olumsuz bir mesajım sadece konularınızadır,bugüne kadar kırıcı olmadığımı düşünyorum ama yanılıyorsam,özrüde bir borç bilirim   
|
Mesajlarınız için ben teşekkür ediyorum
Farklı bir polemiğe girilmediği için 
|
|
|