Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Eğitimli Erkek De Dövüyor

Eski 11-10-2008   #6
dejavu2009

Cevap : Eğitimli Erkek De Dövüyor

Alıntı:
KRDNZ tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Bu düşüncenin islamiyetin gelmesiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum Zira islamiyetle alakalı olsaydı kadına verilern önem daha artmalıydı Erkek yaratılış itibariyle kadından daha güçlüdür her zaman ve bu gücü sinirlerini kontrol edemediği zaman kendinden daha zayıf olan üzerinde kullanarak rahatlıyor Bu sağlam bir kişilik olmadığını, kendine güvensiz olduğunu gösterir bence Erkeklikle de alakası yoktur
Alıntı:
VANDETTA tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Buda ne demekti şimdi dejawu?
Konuyu döndürüp İslamiyet'in gelmesinden sonra böyle oldu iması çok yanlış,neden mi?Kadının söz hakkı olmadı zamanlarda kadına yaşam hakkını,İslamiyet vermiştir,kız çocuklarını diri diri gömülmekten kurtarıp,kadına itibarını iade etmiştir
Peygamber efendimiz kadınlarınız sizlere emanettir demiştir,dinimizde emanete verilen önem de ortadadır,buna rağmen bu yorumunuzu size yakıştıramadım,Ömer Hayyam konunuzla bu mesajınızı birleştirdiğimde ortaya sakıncalı düşüncelerim çıkıyor!

Ayrıca kadına el kaldırmak,herşeyden önce acziyettir,olayı bu şekilde nasıl değerlendirebildiniz anlıyamadım,isterseniz biraz daha açık olun ki,yorumunuzu okuyan herkes yanlış düşünceler içerisine girmesin

Sevgili arkadaşlar bu kadına olan şiddet ve ayrımcılık konusunda hemfikiriz

Yalnız, neden beni yanlış anlıyorsunuz

Benim anlatmak istediğim konu farklı birşey
İslamiyetin Kadına verdikleri hakkında anlattıkların ne kadar güzel değil mi?
"İslamiyetten sonra böyle oldu" konu bu değil

Ben diyorum ki Madem dinimiz Kadınlara itibarını geri vermiş "Ne güzel"

Neden insanlar bunu farklı anlamış ve O zamanlardan sonra neden kadının toplumdaki yeri ayaklar altına indi?

Önceki yüzyıllarda kadına olan bakış açısının farklılığından bahsetmeye çalışıyorum Böyle bir durum söz konusudur değil mi? Günümüzdeki haklar önceki yüzyıllarda tabi ki yoktu
Böyle bir şey yok diyorsanız size sözüm yoktur

Vandetta, açtığım konular hakkında baskıcı bir tutum sergilediğini düşünüyorum

Saygılarımla

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla