08-08-2006
|
#5
|
|
dehşet
|
MERCIMEKLI TAVUK
1 Ad Tavuk-250 Gr Yesil Mercimek
1 Ad Sogan-1 Kasik Salca-2 Kasik Un
1 Cay Bardagi Zeytinyagi
1 Cay Bardagi Süt- 1 Cay Bardagi Tavuksuyu
1 Bardak Kasar Rendesi- 1 Kasik Tereyagi
Hindistancevizi-Tuz-Karabiber
Bir tencereye haslanmis mercimek, küp seklinde dogranmis sogan, zeytinyagi, salca, 1 kasik un ve bir bardak su ilave edin Mercimegi suyunu cekene kadar pisirin, firin kabina alin Ayri bir kapta tereyagini eritin, 1 kasik un koyarak kavurun Sütü ve tavuk suyunu azar azar ekleyerek karistirin Hafif koyulasinca mercimekli karisimin üzerine yayin Tavugu haslayip, kemiklerini ayirin Didikleyip karisimin üzerine ilave edin En üste Hindistancevizi, tuz, karabiber, ve kasar rendesi serpin 20 dakika firinlayin
|
|
|
|