10-26-2008
|
|
KRDNZ
|
Cevap : 80'lerde Moda
Apartman Topuklar
Bazılarımız apartman topukların moda olduğu dönemi yaşadı Eski Türk filmlerinden, annenizin, hatta babanızın gençlik fotoğraflarından falan bilirsiniz apartman topuklu ayakkabıları Sokakta birini çevirip 1970'lere dair kafasında canlanan resimleri sorsanız apartman topuğun cevaplardan biri olacağından emin olabilirsiniz 60'ların sonlarında türeyen bu ayakkabılar 70'lerde öyle abartılı bir hal alıp yaygınlaştı ki, "hip" olmak için ayakkabıların tabanının en az 5, topuğunun ise en az 12 cm yüksekliğinde olması gerekliydi
En az kadınlar kadar erkekler de apartman topuk tutkunuydu Apartman topuklar diskolarda, işte, çay bahçelerinde, her yerdeydi Tarzda da sınır tanımıyordu: Süet, çiçekli, meyve ya da gökkuşağı desenli, lame, parlak renkli, zıt renkli, yıldızlı, simli, akvaryum büyüklüğünde ayakkabılar, diz üstü, bağcıklı çizmeler  Yani bu yıllarda modaya uygun olmak istiyorsanız bu ayakkabılar bir zorunluluktu Evet bu ayakkabılar pratik değildi ve bunlarla yürümesi zordu ama ne olmuş yani, eğlenceliydiler! Bunları erkeklerin de giymesi, cinsiyet kurallarını yıkarak 70'leri önceki dönemlerden ayırdı Bu ayakkabıları yurtdışında Elton John ve Kiss grubu, Türkiye'de ise Zeki Müren gibi şarkıcılar sahnede kullanıyordu
|
|
|