Konu
:
Turgay Demirel'in 'Tesis' İtirafı
Yalnız Mesajı Göster
10-25-2008
#
1
hayko26
Turgay Demirel'in 'Tesis' itirafı
Türkiye Basketbol Federasyonu Mali ve Seçimli Olağan Genel Kurulu, 24 Ekim Cuma günü Ankara'da yapılacak
Yaklaşan seçim öncesi tek aday olarak kongreye girecek olan Federasyon Başkanı Turgay Demirel, 1992 yılından bu yana sürdürdüğü görevi önümüzdeki dört yılda da en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi
Demirel, 16 yıllık federasyon başkanlığı döneminde yapmak istediği her şeyi tam olarak gerçekleştiremediğini belirterek, "Daha önceki zamanlarda yapmak isteyip de yapamadığımız bir çok konu oldu
Türkiye'de har alanda olduğu gibi sporda da iş yapmak çok kolay değil
Ama tüm olumsuzluklara rağmen Türk basketbolunun çok büyük bir ilerleme kaydettiğini söyleyebilirim
Bunu sadece biz değil, Avrupa ve Dünya basketbolunun otoriteleri de söylüyor
Önümüzde Dünya Şampiyonası gibi çok büyük bir hedef var
İlk hedefimiz bu şampiyonayı çok iyi bir şekilde organize etmek
Önümüzde iki yıllık bir süre var
Biz bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz
Ancak tesisler konusunda geri kalmış durumdayız
Bu durum hem bizim için hem de FIBA için sıkıntı yaratıyor
Tesisler ile ilgili görüşmelerimizi sürdürüyoruz ancak bu gecikmelerin artık tolore edilecek tarafı kalmadı
Organizasyonun tanıtım çalışmalarına da devam ediyoruz
Genel kurulun ardından bu çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız
Tesisleri yetiştirmeye mecburuz
Antalya ve Ankara'daki tesislerimizin inşaatının bu sene sonunda başlamasını bekliyoruz
12 ay ile 16 ay arasında bu tesislerin biteceğini tahmin ediyoruz
En büyük sorunumuz İstanbul'daki finallerle ilgili
İstanbul'da yapacağımız
yeni
tesisi askıya alabiliriz
Fenerbahçe'nin Ataşehir'de Ülker ile beraber yapacağı tesisleri kullanabiliriz"
Bir önceki kongrede heyecanlı ve çok katılımlı bir seçim yaşadıklarını hatırlatan Turgay Demirel, Ama bu sene tek aday olarak kongreye giriyoruz
Bu durum son dört yılda yaşanan gelişimden, basketbol camiasının memnun olduğunu gösteriyor
Bu dört yıllık süreçte özerk yapı ile federasyonumuzun çok ilerleyeceğini, kulüplerimizin gelirlerini artıracağını söylemiştik
Bu beklentilerimizi gerçekleştirdik
Kulüplerimizi ve basketbol camiasını bu durumdan memnun ki başka bir aday gösterme gereği duymadılar
Bayanlar ve erkeklerde hem milli
takım
hem de kulüpler bazında iyi bir gelişim gösterdik
Basketbol camiası bütünleşmiş ve kenetlenmiş bir halde Türk basketbolunu daha iyi noktalara getirmek için önümüzdeki döneme hazırlanıyor
Ben bize güvenen herkese teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu
Yeni dönemde hem yönetim kadrosunda hem de yönetim anlayışlarında değişiklikler olacağını vurgulayan Demirel, "Dört yıllık özerlik tecrübemiz ile yeni projeler hazırlayacağız
Özellikle Türk basketbolunun bölgesel yapılanması ile çalışmalarımızı
hemen
başlayacağız
8 veya 10 bölgede bu yapılanmayı gerçekleştireceğiz
Böylelikle Anadolu'da basketbolun gelişimi için çok büyük bir adım atmış olacağız
Ayrıca artık Türkiye'deki tüm lisans işlemleri federasyon tarafından yapılacak
Sonuç olarak şunu söyleyebilirim
Bu dört yıl özerkliğin ve kurumsallığın daha da gelişeceği bir dönem olacak
Türk basketbolu da dünya üzerinde ilk 10 arasında adı geçen bir seviyeye gelecek" ifadelerini kullandı
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul