10-21-2008
|
#1
|
GöKKuŞaĞı
|
Isırgan Yemeği
ISIRGAN YEMEĞİ
Kendiliğinden yetişen ısırgan otundan yapılan yemeğin tarifi Rize/Çayeli'nden alınmıştır :sm_cool:

MALZEMELER
500 gram ısırgan
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı buğday unu
2 adet taze soğan
nane,tuz, karabiber
Nane, 5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ pulbiber
Yapılışı;
Isırgan ayıklanır, çok güzel yıkanır , kaynayan az tuzlu suda haşlanır içine mısır unu ve buğday unu katılır
blandırla iyice ezilir biraz kaynatılıp ateşten alınır Muhallebi kıvamında olacak , içine taze soğan, sarımsak ,nane, katılır üerine eritilmiş tereyağ ve kırmızı biber gezdirilip servis yapılır
NOT :Lezzet olarak herkes sevmeyebilir ama şifa, niyetine ilk baharda muhakkak hiç değilse bir sefer yenmesi gerekir
Bence tadı fena değil Ama çok güzelde değil Ama çok şifalı imiş
__________________
Bıçak soksan gölgeme, Sıcacık kanım damlar
Girde bak bir ülkeme: Başsız başsız adamlar
NFK
GaLiBa Bu GeCe YaĞMuRDa GöKKuŞaĞı MiSali GüLeRKeN aĞLaMaNıN ZaMaNı
|
|
|