Yalnız Mesajı Göster

Cehennem İsimleri Ve Sakinleri

Eski 10-20-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Cehennem İsimleri Ve Sakinleri

~~Cehennem isimleri ve sakinleri~~

Hz Peygamber (SAV) Cebrail (AS)'ma ; “Cehennemin katlarinin sakinleri kimler olacaktir?” diye sorunca, Cebrail (AS) sözlerine söyle devam etti:

Birinci cehennemin ismi, Sair'dir

Ikinci cehennemin ismi, Leza'dir

Üçüncü cehennemin ismi, Sakar'dir

Dördüncü cehennemin ismi, Cahim'dir

Besinci cehennemin ismi, Cehennem'dir

Altinci cehennemin ismi, Haviye'dir

Yedinci cehennemin ismi, Hutame'dir

Cebrail (AS) sözlerinin burasinda Hz Peygamber (SAV)’den çekinerek susunca, Hz Peygamber (SAV) kendisine; “Yedinci kata kimlerin yerlestirilecegini bana söyle!” dedi Bunun üzerine Cebrail (AS); “Yedinci kata da ümmetinden büyük günah isleyipte tevbesiz ölenler yerlestirilecektir” dedi

Cebrail (AS)’in bu cevabi üzerine Hz Peygamber (SAV) bayilarak yere düstü ve Cebrail (AS) ayilincaya kadar mübarek basini kucagina dayadi Ayilir ayilmaz, Cebrail (AS)’e; “Ey Cebrail! Musibetim büyük ve derdim agir Acaba ümmetimden cehenneme giren olacak mi?” diye sordu Cebrail (Aleyhisselam)’de: “Evet ümmetinden tevbe etmedikleri halde ölen büyük günah isleyenler cehenneme girecektir” dedi

Cebrail (AS)’in bu cevabi üzerine Hz Peygamber (SAV) tekrar aglamaya basladi Arkasindan Hz Peygamber (SAV) eve kapandi Sadece namaz kilmak için odasindan çikiyor ve hiç kimse ile konusmaksizin mescide gidiyordu Namazda agliyor ve Allah’a yalvariyordu Böylece üç gün geçti

Üçüncü günü Hz Ebu Bekir kapisina geldi ve içeri girmek için izin istedi Fakat içerden hiçbir cevap gelmeyince aglaya aglaya geri döndü Arkasindan Hz Ömer, daha sonra Selman-i Farisi de girmek için izin istedi Fakat içerden yine cevap gelmeyince onlarda aglamaya basladilar

En son Hz Fatima Hz Peygamber (SAV)’in kapisina geldi ve izin istedi Hz Peygamber (SAV) o sirada secde de idi Kizinin sesini duyunca basini secdeden kaldirdi ve girmesi için kizi Hz Fatima’ya izin verdi

Hz Fatima Hz Peygamber (SAV)’i görünce aglamaya basladi Çünkü Hz Peygamber (SAV) ’in çehresini sararmis görmüstü Devamli aglamaktan ve üzüntüden yanaklarinda iz kalmisti Bu durumu görünce; “Ey Allah’in Resulü! Sana ne indi?” diye sordu Hz Peygamber (SAV’de bütün olanlari anlatti

Hz Fatima; “Ey Allah’in Resulü! Ümmetinin büyük günah isleyenleri cehenneme nasil girecek?” diye sordu Hz Peygamber (SAV)’de bu soruyu söyle cevaplandirdi: “Azap melekleri, erkekleri sakallarindan, kadinlari ise saç örgüleri ile alinlarindan tutup sürüklerler Ümmetimin nice yaslilari sakallarindan tutulup cehenneme dogru sürüklenirken; “Ah yaslilik, ah zavallilik!” diye feryat ederler Sakalindan tutulup cehenneme sürüklenen nice gençlerde; “Vah gençligime, eyvah güzelligime!” diye bagirir Buna karsilik ümmetim içinde, alinlarindan tutulup cehenneme dogru sürüklenen nice kadinlar da; “Eyvah rezil oldum, eyvah üstüm basim açildi!” diye feryat ederler

Böylece onlar cehennemin bas sorumlusu Malik’e teslim edilirler Malik onlara kim olduklarini sorunca; “Bizler kendilerine Kur’an indirilenlerdeniz, bizler Ramazan ayinda oruç tutanlardaniz” diye cevap verirler O zaman Malik; “Kur’an sadece Muhammed’in ümmetine indirildi” deyince, hemen Hz Muhammed’in adini hatirlayarak; “Bizler Muhammed ümmetindediz” diye bagirirlar Fakat Malik de onlara söyle der: “Peki, Kur’an da sizi Allah’in emirlerine aykiri hareket etmekten alikoyacak bir ayet yok muydu?”

Alıntı Yaparak Cevapla