Yalnız Mesajı Göster

Ciğerini Yakan Neydi?...

Eski 10-14-2008   #1
merve16
Icon1861

Ciğerini Yakan Neydi?...

Hz Ebubekir-i Siddik (ra 'in komsusu bir gün Peygamber (sav) Efendimize gelerek;

- Ya Rasulullah, Ebubekir'in evinden ciger kokulari geliyor Komsusu oldugum ve kaç gündür aç oldugum halde bize ikram etmedi Diye söyler

Bunun üzerine Peygamber (sav) Hazretleri kalkar ve Ebubekir-i Sidik (ra)'in evine gelir Fakat evin içerisinde yiyecek hiçbir sey yoktur

Ebubekir Siddik (ra) Hazretleri, Rasulullah (sav) Efendimiz'e:

- Buyur, Ya Rasulullah! Anam, babam sana feda olsun! Sizi buraya getiren sebep nedir?” diye sorar

- Ya Ebubekir! Komsusu aç iken, tok yatan bizden degildir Komsun, senin ciger yedigini söylüyor Evinden ciger kokulari geliyormus ve sen ona ikram etmemissin Bu dogru mu?”

- Ya Rasulullah! Hâlim, Allah-u Teâlâ Hazretlerine ve size malumdur Ben günlerdir agzima bir sey koymadim! Sadece Allah'i zikrediyordum!” dedi ve dilini damagina yapistirip; “La Ilahe Illallah” demeye basladi

Biraz sonra evin içerisinde ciger kokusu gibi bir koku meydana geldi Peygamber (sav) Hazretleri, Hz Ebubekir'in komsusuna dönerek:

- Bahsettigin koku bu muydu ?” diye sordu

O da:

- Evet, Ya Rasulallah! Bu kokuydu Ben anlayamadim Allah'im beni affetsin! Sen de affet! Megerse Ebubekir'in cigeri Allah askindan püryan olmus, gelen koku buymus” dedi