10-09-2008
|
|
fatmanur
|
Kısaltmalar
Zikir olsun salavat olsun, Arabi nazımla güzelce telaffuz edilmesi ibadettir
Mesala hadis-i şerifte Rasulullah sallallâhu aleyhi ve sellem şöyle buyurmuştur:
"Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar "
Bazı gafil insanlar, yazılarında (S A V ) yazıyorlar Bu doğru değildir En azından sahibini bu sevabdan mahrum kılar
Nitekim Hafız İbnu Sulah diyor ki:
" Bazı gafil insanlar, yazı yazmak esnasında Peygamberin ismini yazarlarken cimrilik veya tembelliğe kapılarak avam talebeleri gibi sallallahu aleyhi ve sellem yerine " salalem " yazmaktadırlar Bu doğru değildir "
Türkçemizde de telifçiler, yazarlar, bu belanın dolusuna yakalanarak (S A V ) yazmaktadırlar Ne tuhaf !
İmam Şa'rani diyor ki:
" Böyle yazanlar, ya cimriliğe kapılmış, mürekkeb ve ve kağıdı kadar Peygamberi sevmemiş, ya tembelliğe yakalanmış, parmaklarının yorulmasından vazgeçmiş, dolayısıyla O Habib-i A'zam'ı sevmemiş
Yahud da " Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, İsmim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar " mealindeki hadîs-i şerîften gafil kalmıştır
"Kim bir yazıda Benim üzerimde salavat getirirse, ismim o kitabda devam ettiği müddetçe melekler yazana istiğfar etmekten ayrılmazlar " Hadis-i serîf
Sevapdan mahrum kalmamak ve O'na yakışır ümmet olmak adına üşenmeyelim, kisaltmalar yapmamaya dikkat edelim lütfen 
|
|
|