09-28-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Keşkek
Keşkek
Buğdayı geceden bol suyla ıslatın Ertesi gün, önceden 2 saat suda beklettiğiniz gerdanı, soğanı, 2 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle suda haşlayın Etin iyice pişmesini sağlayın Eti soğuttuktan sonra uzun parçalara bölün Buğdayı süzün Gerdan suyunu kaynatın Buğdayı ilave edin Ara ara karıştırarak buğdayı pişirin Ayıkladığınız et parçalarıyla pişirin Servis tabağına alın
Malzemeler 8 Kişilik
* 1 adet bütün gerdan eti
* Yarım kg aşurelik buğday
* 125 gr tereyağı
* 1 adet soğan
* 3 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
|
|
|