09-07-2008
|
|
Şengül Şirin
|
Bizi Allah Kurtarır!
Bizi Allah kurtarır! Vaktiyle “üç kişi”, bir yolculuğa çıkarlar Bir dağda akşam olur Gecelemek için bir yer ararlar Bir mağara görür, oraya sığınırlar Olacak bu ya, dağdan “koca bir kaya” yuvarlanır ve mağaranın ağzını kapatır tamamen İçerde kalırlar Açmayı denerler Ama ne mümkün Kaya tonlarca ağırlıktadır Bir milim oynamaz Yapılacak tek şey vardır: “Duâ etmek” Onlar da bunu yaparlar Biri şöyle yalvarır: - Yâ ilâhî! Benim çok yaşlı, pîr-i fâni annem babam vardı Onları doyurmadıkça biz yemezdik Bunu, “Senin rızân” için yaptıysak, kaldır bu musîbeti üstümüzden! Kaya biraz aralanır Ama dardır, çıkamazlar Bu defa ikincisi yalvarır: - Yâ ilâhî! Komşumuzun çok güzel bir kızı vardı Onunla buluşmayı çok isterdim Ama o reddederdi Sonra bir kıtlık oldu Bize muhtaç oldular Bunu fırsat bilip onlara erzak verdim Kıza, Haydi dedim O, “Allahtan kork!” dedi Vazgeçtim “Senin rızân” için vazgeçtimse, kurtar bizi Kaya az daha aralanır Ama yine dardır, çıkamazlar Bu sefer üçüncüsü el kaldırır: - Yâ ilâhî! Amele tutmuştum Birisi ücretini almadan gitti Ben onun parasını nice zaman çalıştırdım Öyle ki, yüzlerce koyun birikti hesabına Gelip ücretini isteyince, “koca bir sürü”yü verdim ona Bunu, “Senin rızân” için yaptıysam, bizi kurtar O anda taş biraz daha kayar Artık çıkmaya müsâittir Çıkar ve kurtulurlar
|
|
|