İçli Tavuk
Malzemeler :
1 adet tavuk
1 tane tavuk ciğeri, küçük doğranmış
2

5 su bardağı pirinç
1 diş sarmısak, dövülmüş
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı çamfıstığı
1 çorba kaşığı salça
2

5 su bardağı su
3 çorba kaşığı kuşüzümü
karabiber, tuz
6 kişilik
Yapılışı :
Tavuğa 2 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin

Tavuğun şeklini bozmadan; göğüsten boyuna doğru kesip göğüs ve sırt kemiklerini, butların iç kısımlarından kesip bacak kemiklerini çıkarın
Erittiğiniz margarine ciğer ve fıstığı ekleyin

Fıstıklar pembeleşince pirinci ilave edin birkaç kez karıştırın

Tavuk suyunun miktarına göre sıcak su ilave ederek ölçüyü 2

5 su bardağına tamamlayın ve pirince ekleyin

Tuz ve kuş üzümü de katarak kısık ateşte, pirinç suyunu çekene kadar, 20 dakika kadar pişirin

Pilava karabiber serperek koyup 20 dakika dinlendirin

Gerekli miktarda pilavı tavuğun içine doldurun, fırın tepsisine ters çevirerek oturtun

Az miktar suda ezdiğiniz salçaya, sarmısağı da ekleyerek tavuğun üstüne sürün

150º C'ye ıssıtığınız fırında üzeri kızarıncaya kadar (20-25 dakika) pişirin

Kalan pilavı da servis tabağına ekleyerek tavuğu servis yapın