Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Üçgen Börek

Eski 09-04-2008   #1
Berna

Peynirli Üçgen Börek





Malzemeler:
  1. Hamur için
    • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr)
    • 1 kg un
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 su bardağı yoğurt
    • tuz
    • katı yağ(tereyağı, margarin)

  2. Börek Harcı için
    • 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş
    • 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış

  3. Üzerlerine
    • 1 yumurtanın sarısı
    • çörek otu

Hazırlanması:
1 Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin

2 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın
3 Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor)
4 Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin
5 Peyniri ve maydanozu karıştırın Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin
6 Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin Üçgenleri kat yerlerinden kesin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
7 Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin

not: bu malzemelerle 2-3 tepsi börek çıkıyor, fazla olduğunu düşünmeyin çok lezzetli oldukları için ertesi güne kalmıyor :)

Afiyet olsun

__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla