Malzemeler: Hamur için 1 kibrit kutusu kadar yaş maya (30 gr) 1 kg un 1 su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı yoğurt tuz katı yağ(tereyağı, margarin) Börek Harcı için 1 kalıp beyaz peynir, ezilmiş 1 demet maydanoz, ince ince doğranmış Üzerlerine 1 yumurtanın sarısı çörek otu Hazırlanması: 1 Mayayı ufak bir kasenin içindeki ılık suda eritin 2 1 kg un, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı yoğurt, erimiş maya ve tuzu geniş bir kapta karıştırarak oldukça yumuşak bir hamur yapın 3 Hamuru hiç bekletmeden 12 bezeye ayırın Bezeyi açabildiğiniz kadar ince açın (Hamur yağlı olduğu için kolay açılıyor) 4 Açtığınız hamurun üzerine tereyağı sürün Açılan yufkayı bohça şeklinde katlayıp bir kare elde edin 5 Peyniri ve maydanozu karıştırın Karenin her bir köşesine birer tatlı kaşığı peynirli harçtan koyun Bu köşeleri ortada birleştirerek bir kareden dörder üçgen elde edin 6 Bu işlemi kalan 11 beze için de tekrarlayıp, hepsini tepsilere dizin Üçgenleri kat yerlerinden kesin Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin 7 Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin not: bu malzemelerle 2-3 tepsi börek çıkıyor, fazla olduğunu düşünmeyin çok lezzetli oldukları için ertesi güne kalmıyor :) Afiyet olsun
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin