Equinox
|
Besinler ve Faydaları.
Ekmek ince dilimlenip kızartılırsa besleyici değeri azalır
Konserve salçalarınızı açtıktan sonra, cam bir kavanoza koyarak serin yerde saklayınız
Yeşil salatalara limon ve sirke eklendikten sonra bekletilirse A ve C vitamini değerleri azalır
Nohut, mercimek ve kuru fasulye gibi besinler iyice pişirildiklerinde hem protein değerleri artar hem de sindirimi kolaylaşır
Yoğurdun suyu atılırsa vitamin değeri azalır
Kapakları hafifçe dışarı doğru bombelenmiş konserveler kesinlikle alınmamalıdır
Yumurta çok fazla kaynatılır ya da çiğ yenirse vitamin değeri azalır
Meyveler kesildikten ya da suyu sıkıldıktan sonra bekletilirse vitamin değeri azalır
Mayalandırılmadan yapılan ekmeğin besleyici değeri, mayalanmış ekmekten daha azdır
Pekmez baldan daha besleyici ve fiyatı daha ekonomiktir
Kuru besinlerin nemli ortamlarda saklanması küf oluşumuna neden olur
Soğan kuru, serin ve hava akımı olan yerlerde, patates ise serin, kuru fakat hava akımı olmayan yerlerde saklanmalıdır
Kahve içmek istediğinizde cappuccino gibi yağlı süt kullanılarak yapılan kahveler yerine, filtre kahve tercih ederseniz daha az kalori almış olursunuz
Dışarıda yemek yerken salatalarınızın sossuz olmasına özen gösterin Çünkü mayonez soslu bir tabak salata yaklaşık 350 kaloridir
Brokoli çok aşırı tüketildiği zaman ciddi gaz problemine yol açabilir
En iyi brokoli pişirme yöntemi, vitamin değerini yitirmemesi açısından kısa süreli haşlamak ya da buharda pişirmektir
Brokoli, çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesini önler, ayrıca hücre DNA sına zarar veren serbest radikalleri zararsız hale getirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir
Bol miktarda potasyum, demir, A ve B vitamini içeren üzüm yüksek tansiyonu düşürür, kan yapar, ülser ve gastrit romatizma gibi rahatsızlıklara iyi gelir, böbreklerdeki kum ve taşın düşmesine yardımcı olur ve kalbi kuvvetlendirir
Kara üzüm suyu kırmızı şarap gibi kalp için koruyucu etkiye sahiptir
Üzüm çekirdeği çok güçlü bir antioksidandır
Menopoz ve andropoz dönemlerinde doğru beslenmiyor, spor yapmıyor ve uykunuza dikkat etmiyorsanız yapılacak botoks ve cerrahi uygulamalar bile yeterince etkili olmayacaktır
Zeytinyağı 15 – 18 derecede karanlık bir ortamda ve şişede saklanmalıdır
Düzenli yürüyüş yaptığınız zaman artan mutluluk hormonu yeme ataklarınızı önleyerek kilo vermenize yardımcı olur
Badem içinde bulunan kalsiyum, demir, potasyum, çinko, magnezyum ve A,B,C,E vitaminleri sayesinde kolesterolü düşürür, kan şekeri seviyesini ayarlar ve hem zihinsel hem de bedensel yorgunluğu giderir
Muz, kan basıncının düşürülmesini ve içindeki potasyum ve sodyum ile hücre ve kas gelişimini sağlar Ayrıca alerji tedavilerine destek olur ve vücudun su dengesini ayarlar
Havuç, kan yapıcı, ishal giderici, peklik önleyici karaciğeri kuvvetlendirici bir besindir
Ton balığı A,B,D,E ve K vitaminleri ve selenyum, kalsiyum, demir, fosfor, içerikleri ile yüksek tansiyon ve şiddetli migren ağrılarına iyi gelir
Mandalina yoğun miktarda içerdiği C vitamini ile kansere yakalanma riskini azaltır, ayrıca hastalıklara karşı vücut direncini arttırır
Ceviz damar koruyucu, cildi temizleyici, ishal kesici ve kan dolaşımını önleyici etkiye sahiptir
Nar suyu, C ve E vitamini potasyum, magnezyum içerir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar, vücudu toksinlerden arındırır
Bir bardak nar suyunun antioksidan özelliği, 10 bardak yeşil çay ve 2 kadeh kırmızı şarap ile aynı seviyededir
Vişne suyu, A vitamini ve potasyum içerir Ateş düşürür, susuzluğu giderir, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar
Elma suyu, B3 ve E vitamini, pektin ve potasyum içerir Kan şekerini kontrol altında tutar, baş ağrısına iyi gelir, kolesterolü düşürür
Portakal suyu B ve C vitaminleri fosfor, potasyum içerir ve bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacının % 50 sini karşılar Antioksidan özelliği ile kalbi korur Tansiyonun dengelenmesini sağlar, hazmı kolaylaştırır
__________________
CHP’siz Atatürkçü,MHP’siz milliyetçi,AKP’siz Müslümanım,Allah istismarcılardan korusun 
|