Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Türban için yanıt

Eski 08-25-2008   #24
VANDETTA

Cevap : Türban için yanıt

Alıntı:
dejavu2009 tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
:)

bunun aksini kanıtla!

"hımar" kelimesinin anlamı "örtü"dür
"Humur" ise çoğul bir kelimedir Anlamı "örtüler"dir

Bu kelimeler Türkçe çevirilerde Başörtüsü olarak geçiyor

“res” kelimesi ile baş bölgesi vurgulanır ve örtü kelimesi olan “hımar” ile beraber başörtüsü net bir şekilde anlaşılırdı “hımarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü anlaşılırdı
Ayrıca abdest alınmasıyla ilgili ayette başın sıvazlanması söyenirken, baş kelimesi Arapça karşılığı ‘res’ ile vurgulanır
Kelime oyunlarını geçip olayı biraz daha meşrulaştıralım dejawu,bu şekilde hiçbiryere varamayız!Size sizin gibi cevap verip bir alıntıyla karşılık vereyim;

Hz Ali (as) şöyle buyuruyor:
Bir gün Hz Fatıma (as) ile Hz Peygamber (saa)’in huzuruna gittik Resululah’ın şiddetle ağladığını gördüm:
Babam ve annem sana feda olsun neden ağlıyorsunuz? dedim Peygamber “miraca gittiğim gece ümmetimden bazı hanımların şiddetli azaba uğradıklarına şahit oldum; onların şiddetli azaba duçar oldukları için ağlıyorum Sonra onlardan her birinin azabını açıkladı Hz Fatıma: “Ey benim gözlerimin nuru bunların işledikleri günahları bana açıkla” dedi:
Resulullah (saa) şöyle buyurdu:
Saçlarından asılan kadın saçını namahrem erkeklere karşı örtmeyen kadındır
Kendi vücudunun etini yiyen kadın ise vücudunu başkaları için süsleyen kimsedir Ama vücudunun eti, makas ile kopartılan kadın ise kendisini başkalarına sunan kadındı Sonra şöyle buyurdu:
Kocası kendisinden razı olan kadına ne mutlu

-Vesailu’ş- Şia c 14 s 156

Saçlarına asılan kadının bunu neden yaptığıyla ilgili ne diyorsunuz dejawu?

Alıntı Yaparak Cevapla