Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Türban için yanıt

Eski 08-25-2008   #11
dejavu2009
Icon1861

Cevap : Türban için yanıt

Alıntı:
VANDETTA tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Mesajıma hemen cevap vermediğine göre görüşlerini destekliyecek çok araştırma yapmışsın dejawu takdir ettim

Arapçayı ne yazık ki tam öğrenemedim hovardalık ağır bastı,emsile,bine maksut'u okudum sadece,bilgim oraya kadarayrıca arapçayı sizin deyiminizle okunuş olarak nasıl okursanız okuyun,türkçe olarak doğru okuyamazsınız(ilk mesajımda da yazmıştım bunu mealle karıştırmayın)

İşte ben bunu bir türlü anlamıyorum,bahsettiğimiz ılımlı İslam sözü önceki iktidarlar zamanından beri var olan birşey,ayrıca Ilımlı İslam yoktur,tek bir İslam vardır diyende şimdiki iktidardır!

Süleyman Ateş mi?Güleyim mi dejawu ben gerçek bir hocadan bahsedeceksin sanmıştım,ben şimdiki hocaların sözlerinden çok yazılışı 60'ların öncesine dayanan kitaplara yada tercümelere itibar ederim,çünkü bu devirde ilim biryerlere gelebilmek için öğrenilmekte,bunun da cezası birçok yerde geçmektedir

Gelelim Soner Yalçın efendiye,belli ki,bazı şeylerin farkında olmayan kişilere yönelik etkileyici bir yazı yazmış,demiş ki''örtünme yahudilik ve Hristiyanlık'ta da olan bir şey Hz Meryem'i örnek göstermiş,lakin burda çok basit bir nokta var,oda Hristiyanlık ve Yahudilikte ilk ortaya çıktıklarında ''Hak''din di,tahrif edildikten sonra hükümleri kaldırılmıştır,hükümleri kaldırılmadan önce kanunları koyanın yine Rabbimiz olduğunu düşünecek olursak,aynı kanunun onlara karşıda konmuş olabileceğini neden düşünmez Soner efendi?!

Çölde ki sıcaklığa karşı insanların zaten kendiliğinden örtündüğü iması gerçekten komiktir,zaten örtünün olduğu bir yerde örtünme konusun da Peygamberimiz zamanın da cereyan etmiş olayların olmaması gerekmezmiydi?

Olayı neden çarşafla sınırlandırıyor Yalçın efendi anlamakta güçlük çekiyorum,demiş ki bilmem kimin hanımı çarşafı ilk defa giymiş,olabilir daha önceden söz gelimi çarşafın yerini tutan bir örtüyü,bu adı geçen kişinin giydiği çarşaf değiştirmez ki,o aynı ebattaki örtüye çarşaf,başkası da başka birşey der,burda sabit olan birşey varsa,kadının örtünmesidir

Aile mahalle baskısını başkalarının sözlerine göre değerlendirmek yerine,forumdaki örtülü arkadaşlara sormaya ne dersin,bak ben senin yerine sorayım ve örtülü bayan arkadaşlarımız da lütfen bunu cevaplasınlar,cevaplasınlar ki,şu basit söylentileri ortadan kaldıralım,örtülü bayan arkadaşlarım sorum size;

Örtünmenize dair ailenizden bir baskı görüyormusunuz?

sayın vandetta öncelikle cevabın için teşekkür ediyorum

geç yazdım diye detaylı bir arştırma yaptığımı söylüyorsun ve takdir ediyorsun Takdir etmek güzel birşey Ama ben detaylı araştırma filan yapmadım Cevap yazdığın gün cevabım hazırdı Niye yanıtı yazmadın diye sorarsan; sadece cevap yazıp yazmamakta tereddüt ettim Tüm neden bu

AMA SANA SORDUĞUM SORUNUN CEVABINI VERMEMİŞSİN
BENİM YAZDIĞIMIN AKSİNİ KANITLAMANI İSTİYORUM LÜTFEN!!

"hımar" kelimesinin anlamı "örtü"dür
"Humur" ise çoğul bir kelimedir Anlamı "örtüler"dir

Bu kelimeler Türkçe çevirilerde Başörtüsü olarak geçiyor

“res” kelimesi ile baş bölgesi vurgulanır ve örtü kelimesi olan “hımar” ile beraber başörtüsü net bir şekilde anlaşılırdı “hımarürres” gibi bir vurgulama ile başörtüsü anlaşılırdı

SAYGILARIMLA

İLGİNÇ BİR DİZİ;

http://www,dizimag,com/stephen-hawki...eady-dizi.html
Alıntı Yaparak Cevapla