Cevap : Türban için yanıt
Öncelikle bu güzel yorumun için teşekkürler sevgili Vandetta Her zaman olduğu gibi yine çok güzel noktalara temas etmişsin Baştan sona çok doğru bir yazı olmuş 
Örtünmek farzdır ve kuran'ı kerim'de de bu böyle geçmektedir Bu güne kadar bütün gelen din adamları bunu böyle aksetmiştir İslamiyetin yaygın olduğu dönemlerdeki alimler yanlış biliyorlardı da günümüzde ortaya çıkan tv'lerde abuk sabuk röportajlar vererek gsteri yapan kendi reklamını yaparak çıkarları doğrultusunda islamı yanlış lanse eden söz gelimi "ahır zaman hocaları" mı doğruyu biliyorlar Ben arapçayı bilmiyorum fakat Sevgili Vandetta'nın da söylediği gibi günümüz hocalarına güvenmiyorum Dini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı iyi beceriyorlar doğrusu(hepsi için söylemiyorum)
Gelelim Vandetta'nın sorusuna Evet başlangıçta kendi isteğimle örtünmemiş olabilirim Ailemin isteği ile örtündüm Burdan onlara binlece kez teşekkür ediyorum Onlar bana kendi kızları olduğum için bu yaptırımı uyguladılar bunu yaparken beni islama küstürmedi aksine islamı daha da sevmemi sağladılar İslamiyette farz olan herşeyin bizim için bir artı olduğunu düşünüyorum Bunu benden neden istedikleri doğru bir şekilde anlattılar Bende anladığımı düşünüyorum ve ilerde benim de çocuklarım olursa onların da baş örtülü olmalarını isterim kesinlikle Baş örtülü olmayan insanlara da saygım sonsuzdur Gönül ister ki herkes bu bilinçte olsun ve kapansın fakat düşünce farkları olduğu gerçeği var Asla kimseye neden başın açık günahkarsın demem yok eğer bunu dersem günahkar olan ben olurum İman gücü baş örtüsüne göre ölçülecek birşey değildir Ailemin bana yaptığı bir zorlama değil benim iyiliğim için çaba göstermektir Bunu zorlama olarak lanse edenlerin islamı çekemeyen islam düşmaları olduklarını düşünüyorum Sevgili Vandetta'nın imzasında yer alan yazıyı da çok beğendiğimi söylemek isterim