Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Türban için yanıt

Eski 08-10-2008   #2
VANDETTA

Cevap : Türban için yanıt

Her ne kadar'başörtüsü takanlara saygımız sonsuz'gibi süslü kelimlerle içten içe sürdürülen pazarlık örtülmeye çalışılsa da yazı güttüğü amacı gizliyememektedir!

Birincisi;Arapçayı tükçe olarak yazmaya kalkarsanız hata yaparsınız,çünkü arapça da normal şekilde söylendiğinde aynı gibi gözüksede tecvitle birlikte okunduğunda apayrı bir havaya bürünen harfler vardır,arapçanın bir diğer hassas noktası ise bir harf değişikliği ile kelime anlamını tam zıt yöne çevirebileceğinizdir,bu yüzden türkçe olarak arapça okunmasına karşıyım,burada meal den bahsetmiyorum

İkincisi;Batıda dillendirilip İslam'a empoze edilmeye çalışılan'ılımlı İslam'dedikleri ise Hıristiyanların İncil'e,Yahudilerin Tevrat'a yaptıkları şeyi Kuranı Kerime yapma niyeti taşımaktadır,oysa Kuranı Kerim tahrif edilemiyecektir

Üçüncüsü;Oğlunu toprağa veren ananın şehitleri anma gecesinde salona alınmadığı yada salondan rütbeli askerler tarafından çıkarıldığını bir çok kez kalplerimiz buruk şekilde izledik,evet başörtülü askeriye ye girebilir ama başörtüsünü çenesi altından uçları aşağı bakacak şekilde bağladığı sürece,benim insanlığa sığdıramadığım konudur bu,bir ana ciğerini söküp toprağa gömecek sonra siz o ciğer için anma töreni yapılan bir gecede annesine diyeceksiniz ki,içeri girmek istiyorsan bu şekilde gireceksin!Bu ne vefa bu ne kadir kıymet bilmektir sizin taktirinize kalmıştır,öylesi zamanlar da belirtelimde bu analar amuda kalkıp elleri üzerinde girsinler içeri,yada sekerek,Hitler kanunları hüküm sürüyor ya memleketimizde

Hep aynı ayet kişilerin yorumlarına göre değerlendiriliyor,Nur suresini bu konuda kim türkçeye çevirmiştir dejawu bunu yazman lazım,yazman lazım ki,tercüme eden kişinin tefsir hakkın da ne kadar bilgisi olup olmadığını araştıralım,biliyorsunuz ki türkçede bir kelime bir çok anlam ifade edebiliyor cümle içinde,bu konuda bu kelime oyunu yapılmış,ben ayetlerle değilde mantığımla konuşacam belki derdimizi anlatabiliriz de böylesi asparagas yazıları bir daha görmeyiz
Kadınlar neden örtünür?Herşeyden önce mantığını çözmemiz gerek konu budur,bana göre kadın,yabancı erkeklerin kendisine bakmasını engellemek için konmuş bir emirdir,sırf günümüzde olduğu gibi salya sümük hayran bakışlarla gözleri civardaki kızların üzerinde olan,Ata Demirer'in deyimiyle arizona kertenkelesi arkadaşların bakışlarını engellemek içindir,yani kadının güzelliğini saklamak içindir,şimdi var sayalım ki kadın boyundan aşağıya doğru hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmiş ama makyajını yapmış,fönünü çektirmiş,güzelliğine güzellik katmış diyelim,şimdi bu arizona kertenkelelerinin bakışlarına mani olabilecekmidir,sizde taktir edersiniz ki hayır,o yüzden kadın güzelliğini tamamiyle örtmek zorundadır,peygamber efendimizin bir hadisi vardır'ashabım gökdeki yıldızlar gibidir,kim onlardan birine tabi olursa kurtuluşa erer'diye,o devri okuyan o zamanki kadınların nasıl yaşadıklarını nasıl örtündüklerini de bilir,şimdi siz burda onların yaşam tarzları dışına çıkarsanız,gökdeki yıldızlardan ayrılmış olursunuz demektir,bunu ister yaparsınız ister yapmazsınız herkesin kendi bileceği iş ama kalkıpta olayları çarpıtamazsınız!

Konu başında demiştim içten içe sürdürdüğü pazarlık diye,orda yazmışsınız evde,sokakta,özel işyerlerinde kimse başörtülülere karışmıyor ama niye örtünmüyorsunuz diye,daha dün yabancı bir turist başörtüsü nedeniyle kaldığı otelden atılmaya çalışılmadı mı?

Ben tüm yaşantım boyunca,samimi olmadığı kişiye başörtüsü konusunda tavsiyede bulunan birine denk gelmedim ama çarşaf giyene öcü,bu devirde ne bu başörtüsü diyeni çok gördüm,şimdi siz dejawu şayet ilk paragraf size aitse değilse size bir sözüm yok yazıyı yazanadır;şayet sokakta açık arkadaşlara başörtülüler baskı yapıyor diyen yazar bunu ispatlayamazsa

yalancıdır

Alıntı Yaparak Cevapla