Yalnız Mesajı Göster

Jöleli Meyveli Pasta

Eski 07-30-2008   #1
cansel
Varsayılan

Jöleli Meyveli Pasta



Malzemeler:


pandispanya için:

4 yumurta (oda ısısında)

1 su bardağı tozşeker

1 buçuk su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4 yemek kaşığı su

kreması için:

7 yemek kaşığı tozşeker

1 adet yumurta

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt (yarım kilo)

1 paket vanilya

üzerine:

yarım poşet bitkisel kivili jöle

5-6 adet kivi

2 kase kadar çilek

2 adet muz

1 paket kremşanti

1 su bardağı soğuk süt

arzuya göre serpiştirmek için renkli tozşeker, damla çikolata Yapılışı:
  1. Yumurtaları ve şekeri geniş bir kapta mikserle yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın
  2. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte yumurtaların üstüne eleyin ve düşük hızda karışana kadar karıştırın
  3. 4 yemek kaşığı suyu ilave edip karıştırdıktan sonra yağlanıp unlanmış yuvarlak pasta kalıbınıza boşaltıp yayın
  4. Üzerini düzleyip ısıtılmış 170C dereceli fırında kızarıp içi pişene kadar pişirin
  5. Fırından alıp hafif ılındıktan sonra kalıbından çıkarıp soğumaya bırakın
  6. Bu arada kremasını hazırlayın Şeker ve yumurtayı orta boy bir tencerede tel çırpıcı ile karıştırın
  7. Unu ilave edip tekrar karıştırın ve sütü ilave edip ocağa alın ve karıştırarak koyulaşıp kaynama başlayana kadar pişirin
  8. Altını kapatıp vanilyayı ilave edin ve soğumaya bırakın
  9. Kremşantiyi soğuk sütle çırpıp buzdolabında bekletin
  10. Çilekleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın ve saplarını ayıklayın Düzgün ve aynı boy olanlarından üzerine kullamak için ayırın Kalanını ortadan ikiye veya üçe ayırın
  11. Muzları ve kivileri dilimleyin
  12. Pastayı tırtıllı bıçak ile üçe kesin
  13. İlk katı servis tabağına alıp kremanın yarısını sürün
  14. Dilimlenmiş çilekleri dizip ikinci katı yerleştirin
  15. Tekrar krema sürüp muz dilimlerini yerleştirin
  16. Üçüncü katıda yerleştirdikten sonra soğuk kremşanti ile pastanın heryerini kaplayın
  17. Bütün çilekleri pastanın etrafına, kivi dilimlerini de ortaya dizin
  18. Yarım paket bitkisel jöleyi tarif edildiği gibi hazırlayın Hafif sertleşmeye başladığı zaman kivilerin üzerine yayın
  19. Çileklerin etrafına renkli tozşeker ve/veya çikolata damlaları ile süsleyip buzdolabında en az 3 saat veya 1 gece beklettikten sonra servis yapın

__________________




worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla