Konu: Lepsi
Yalnız Mesajı Göster

Lepsi

Eski 07-30-2008   #1
cansel
Varsayılan

Lepsi





MALZELEMER :

Kemikli dana eti: 1 kg
Kuru soğan: 1 Orta Boy
Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı
Pirinç: 1 Su Bardağı
Tuz:Yeteri kadar
Su: 12 Su Bardağı

YAPILIŞI :

1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır

2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir

3- Et suyuna biber salçası ilave edilir

4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir Çorba kıvamında yapılır Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir

5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır

NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır

__________________




worapsow
adige

Alıntı Yaparak Cevapla