Konu
:
Lepsi
Yalnız Mesajı Göster
Lepsi
07-30-2008
#
1
cansel
Lepsi
MALZELEMER :
Kemikli dana eti: 1 kg
Kuru soğan: 1 Orta Boy
Biber Salçası: 2 Yemek Kaşığı
Pirinç: 1 Su Bardağı
Tuz:Yeteri kadar
Su: 12 Su Bardağı
YAPILIŞI :
1- Bol kemilki et 10 Su Bardağı su ile kaynatılır, köpükelri alınır
2- İnce doğranmış soğan yağla kavrulur ve et suyuna eklenir
3- Et suyuna biber salçası ilave edilir
4- Etler haşlandıktan sonra pirinç eklenir
Çorba kıvamında yapılır
Pirinç de piştiğinde tuz ilave edilir
5- Haluj ve Şelame ile servis yapılır
NOT: Düğünlerde gelin alma sırasında daha ziyade kız tarafı yapar
Kayınvalidenin elinin öpülmesi sırasında verilir
Biber salçası içinde zar parçacıkları olmayan, süzme biber salçası olmalıdır
__________________
w
o
r
a
p
s
o
w
a
d
i
g
e
cansel
Kullanıcının Profilini Göster
cansel tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul