Konu
:
Gebin
Yalnız Mesajı Göster
Gebin
07-25-2008
#
1
cansel
Gebin
malzemeler:
hamur malzemeleri:
750 gr un
1,5 tatlı kaşığı tuz
ılık su
iç malzemeleri:
1 baş kuru soğan
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pulbiber
1,5 kg patates, haşlanmış ve püre haline getirilmiş
sos malzemeleri:
3 yemek kaşığı tereyağı
3 tatlı kaşığı pulbiber
yoğurt
hazırlanması:
1
750 gr unu ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu karıştırın
ılık suyu azar azar ekleyerek poğaça hamurundan biraz daha sert (mantı hamuruna yakın) bir hamur yapın
hamuru 3 bezeye ayırın ve bezelerin üzerine nemli bez örterek 10 dakika dinlendirin
2
1 baş kuru soğanı yemeklik doğrayın, tavaya alıp yarım çay bardağı zeytinyağında soğanları öldürün
1 yemek kaşığı pulbiberi ekleyip karıştırın
püre haline getrilmiş patateslerle pulbiberli soğanları karıştırın
3
dinlendirilmiş hamur bezelerinin her birini 2 mm kalınlığında (mantıdan biraz daha kalın) 40 cm çapında açın
bunlardan daireler kesin
(daireler için en işe yarayanı nescafe kavanozlarının kapağı)
4
dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patatesli içten koyun
dairelerin orijinal kapatma şekli alttaki resimdeki gibi saç örgüsü ama siz iki ucunu birleştirip sıkı sıkı bastırarak da kapatabilirsiniz
(hamurların tamamen yapıştığından emin olun, yoksa patatesler dökülebiliyor
) Gebınları kağıt havlu serilmiş bir tepsiye birbirlerine değmeyecek şekilde dizin
5
derince bir tencereye 2-3 litre su koyarak kaynatın
su kaynayınca bir tatlı kaşığı tuz atın
her bezeden çıkan halujları arasıra tahta kaşıkla karıştırarak tek seferde haşlayın
(tencerenin ağzını kapatmayın
) pişen Gebınları kevgirle sudan alın
6
sos için tereyağını eritip pulbiberle karıştırın
servis tabağındaki Gebınları bu sosla karıştırın ve yoğurtla servis yapın
__________________
w
o
r
a
p
s
o
w
a
d
i
g
e
cansel
Kullanıcının Profilini Göster
cansel tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul