Konu
:
Mutfak Sözlüğü
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Mutfak Sözlüğü
07-23-2008
#
2
hayko26
Cevap : Mutfak Sözlüğü
Ölçüler
Bir bardak su 200 gr
Bir bardak süt 225 gr
Bir bardak un 150 gr
Bir bardak toz şeker 240 gr
Bir bardak pudra şekeri 180 gr
Bir bardak kakao 100 gr
Bir bardak irmik 170 gr
Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr
İki çorba kaşığı kakao 30 gr
İ
ki çorba kaşığı şeker 50 gr
Ölçülerin Kaşık Karşılığı
25 gr
Rende kaşar peynir dört çorba kaşığı
25 gr
Hindistan cevizi rendesi dört çorba kaşığı
25 gr
Toz şeker iki çorba kaşığı
25 gr
Un iki çorba kaşığı
25 gr
Nebati yağ iki çorba kaşığı
20 gr
Pirinç bir çorba kaşığı
30 gr
Pirinç unu bir çorba kaşığı
30 gr
Domates salçası bir çorba kaşığı
120 gr
Süt bir çay bardağı
Besinler Buzdolabında Ne Kadar Kalabilir
Süt (kutu) 10 - 15 gün
Süt (kaynamış) 2 - 3 gün
Çiğ et (kıyma hariç) 2 - 5 gün
Çiğ balık 1 - 3 gün
Pişmiş et 3 - 6 gün
Tavuk 2 - 5 gün
Salata (kuru) 2 - 4 gün
Peynir (suda) 10 gün
Peynir (salamura) 3 - 4 hafta
Yumurta 3 - 4 hafta Kaymak 1 - 2 gün
ISILAR
Fırın Isısı 150º C Ilık
170º-190º C Orta
220º C Sıcak
230º-240º C Kızgın
CİNSİ SICAKLIK PİŞME SÜRESİ
Kalın Börekler 175º-210º C 35-45 dk
İnce börekler 150º-180º C 25-35 dk
Yağlı kek, bisküvi, kurabiyeler 200º-220º C 30-35 dk
Balıklar 200º-220º C 30-35 dk
Kuzu eti 200º-260º C 30-35 dk
Dana eti 200º-280º C 40-60 dk
Tavuk çeşitleri 175º-200º C 40-50 dk
Güveçler 175º-230º C 40-60 dk
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul