Yalnız Mesajı Göster

Alaattin Metin'in Fenerbahçe Yorumu

Eski 07-23-2008   #1
hayko26

Alaattin Metin'in Fenerbahçe Yorumu

Alaattin Metin, FBahçe'yi yorumladı

Fenerbahçe'de Aragones'in oynatmak istediği 4-1-4-1 sistemine uyan oyuncu sayısı az Eğer elindeki oyuncuların yapılarına göre yeni sistem oluşturamazsa çok sıkıntıya düşebilir

İspanyol hoca "orta sahada pas yapan, hızlı oyuna çıkan bir oyun" anlayışı istiyor Uğur, Alex, Deniz ve Colin Kazım'dan oluşan orta dörtlü, yani takımın kalbi, ciğeri, en önemli yeri tempoyu yakalayamıyor Hadi diyelim ki, Deniz sakatlıktan yeni kurtuldu, yarın Emre gelince onun yerinde iyi oynar Alex de koşuyor Ama kenarda oynayanlar ne olacak! Aragones, Uğur'a da, Colin Kazım'a da "içeri girin Alex'e yakın oynayın" diyerek ayağa pas yapmalarını söylüyor Eski alışkanlıklarından yapamıyorlar Öyle olunca da orta saha çorba oluyor Düşünce olarak milli takımdan yorgun dönen Uğur ile Kazım idman eksikliği olduğu için bu maçta patlama yapamamış olabilirler ama bu sisteme nasıl uyum sağlayacakları koca bir soru işareti Hadi, geri dörtlünün önünde tek ön libero oynayan Selçuk'un yerine Senna gibi bir oyuncunun geleceğini düşünelim Aragones bu yerde "geriden oyun kuran, sürpriz atağa çıkan bir oyuncu" arıyor Onu da buldu diyelim

Peki defansın sol tarafı ne olacak!

Vederson sakatlandı En az iki ay sahalardan uzak kalacak Roberto Carlos bu bölgede alternatifsiz kaldı Uğur'u oynatsan ne kadar verim alırsın Deivid'in sakatlanması da takım için büyük kayıp En azından sahada koşan, pres yapan, tempoyu arttırmak isteyen bir yapıya sahipti Şu anda takımda tempo yükselten oyuncu yok

Aragones, geriden Carlos'un uzun toplarla takımı atağa çıkarmasını istiyor Carlos durmadan kaleye şut atıyor Şu anda bir tek Alex yeni hocanın oyun felsefesini benimsemiş görünüyor

Fenerbahçe'nin bir başka sıkıntısı da elinde 8 yabancı oyuncunun olması Güiza takıma girince kimler tercih edilecek Lugano ile Edu'dan vazgeçemezsin Alex takımın her şeyi Güiza yeni transfer Carlos rakipsiz Etti beşGeriye bir kişi kaldı O boşluğu da yeni transfer doldurursa Kadro tamam Maldonado ile Kezman'ı göndersen, Deivid iyileşince ne olacak!

Yani sistem kadar yabancı sayısında da sıkıntı var Bakalım Güiza ve Emre ile aranan geriden oyun kurucu, hızlı ön libero gelince takımın oyun anlayışı değişecek mi?

Aragones oynamayanların kondisyonlarını ve yeni sisteme uyumlarını görmek için çok farklı bir kadro sahaya sürdü

Kezman’ı Alex’in, İlhan Parlak’ı da orta sahanın göbeğinde Emre’nin yerinde oynattı Bana göre işi zor olan Aragones, Kezman ile zaman kaybediyor İkinci yarıda Semih ile Güiza’yı denemesi ve bu ikili üzerine bir sistem oluşturması daha akılcı olur

İspanyol hoca Burak’ı çok tutuyor Maç boyunca devamlı gözü onun üzerindeydi Sık sık içeri girmesi, göbekteki arkadaşları ile tek top oynamasını ve oyunu rakip kaleye taşımasını istedi

Sorun şu;

Tek ön liberolu, tek forvetli sistemde, orta saha çabuk, kaleye dikine oynayamazsa Güiza da sorun yaşar Çünkü Aragones’in elinde İspanya Milli takımındaki oyuncular yok

Çift forvetli sistemde, orta saha çabuk oynarsa, iyi bir Emre ile Alex, Güiza’yı coşturur Kanatlardan da iyi ortalar gelirse çok gol attırırlar

Uzun boy avantajını iyi kullanan Güiza, hava toplarında etkili Nokta vuruşlarda başarılı

Nerede durması gerektiğini, ne zaman pas vereceğini iyi biliyor Tek top oynuyor Egoist değil Gol atma da, attırma özelliği de var

Bir başka özelliği de, savunma yönü Rakibini kovalıyor Uzun boy avantajını iyi kullanarak defansa gelip yardımcı da oluyor Bu yönünü seyrederken Van Hooijdonk’u hatırladım Bu maçta benim kafam Maldonado’ya takıldı Aragones geriden oyunu onun kurmasını istiyor Defans oyuncularına da devamlı Maldonado ile top yapın diyor İyi güzel de, yan top hastalığına Maldonado da kendisini kaptırmış Oysa Maldonado’nun arkadaşlarından aldığı toplar ile ileriye oyun kurması gerekiyor Bir kere olsun dikine oynadığını görmedim Sonunda Aragones de kızdı Şilili oyuncu da hatasını anlayınca özür diledi Rakip takım Fenerbahçe’nin sol tarafından çok akın yaptı ama, ben hazırlık maçlarında genç Gürhan’ı çok beğendim Özellikle kanat bindirmeleri ve sert ortaları çok güzeldi Zico, geçen sene Gökhan’ı kazanmıştı İster misiniz; bu sene de Aragones, Gürhan’ı ortaya çıkarsın En azından Carlos’u tedirgin eder, sıkıştığın vakit elinde gözün kapalı oynatabileceğin bir oyuncun olur

Aragones’in MTK maçı öncesi önünde çok az zamanı var Yeni sistemin sıkıntılarını ancak orta sahaya tempo getirerek aşabilir