07-22-2008
|
|
hayko26
|
Uyurken Bir Gece Rüyama Girsene Be Baba

Canım babam,
Dün Kanlıca’da senin resim yaptığın masada oturdum yine Ay gene karanlıktı Söylediğin o hicaz şarkılar gibiydim Şimdi nerede dedim burada babamla geçirdiğimiz zamanlar? Nerede beraber yarattığımız alışkanlıklar?
Senin ardından koskoca dağlar yıkıldı baba Yamaçlarında kireç yakıldı,kurtlar,kuşlar bile çıkmadı ininden Kanlıca’ da tüm çiçekler solmaya başladı üzüntüden
Zor geçiyor babacığım çok zor geçiyor
Geçen zamanla unutulur denilen her şey,zamanın geçmesiyle beni daha çok kanatıyor;daha çok yaralıyor
Soğuk mu baba oraları? Bilirim ben Zincirlikuyu’nun nasıl su gibi serin olur akşamları Uğuldayıp durur insanın içinde o selvi ağaçları
Canım babam,
Kolun ağrıyordu Şimdi nasıl oldu acaba?Kim bilir ne sancılar girmiştir beline Hiç güneş vurmaz mı o şefkatli gözlerine
Ah baba ah!
Neden acele ettin ki bu kadar?
Hani bana sözün vardı Bak sözünü de tutmadın gördün mü?
Beni sorarsan Ben iyi değilim baba Yine en dibe battı akşamlarım Gözlerim kör oldu ağlamaktan,artık her gece efkardayım
Anam desen,onun bir tarafı yıkık kaldı Saçlarını sel aldı Takvimler değiştikçe büyüdü çilesi,alnına ne şimşekler çaktı,ne gökler gürledi de hala,ilk günkü gibi sana sevgisi
Çiçekler büyüdü,şafaklar büyüdü,çocuklar büyüdü Ateşi hiç sönmedi Ne karla ne yağmurlar yağdı bir kez olsun üşümedi
Şimdi kendi dünyasında bir yabancı gibi yaşıyor Hep seni düşünüyor Hep seni konuşuyor Beni de hep sana benzetiyor ya da öyle istiyor
Ama hep seni seviyor baba,hep seni seviyor
Değişen bir şey yok Hala işten eve geç geliyor,hala üç paket sigara içiyor,hala öksürüyor,hala kendine dikkat etmiyor Beni hiç dinlemiyor İlle de senin söylemeni istiyor İlle de senden bekliyor
Seni bir başka seviyor baba,seni bir başka seviyor
Babacığım,
Sen giderken bıraktığın tomurcuk şimdi koklamaya dahi kıyamadığımız bir gül oldu Torunun büyüdü baba Sadri de aynı ben gibi,senin filmlerinle büyüyen ,senin sesinle yetişen ve seni çok seven,doğru dürüst,efendi bir çocuk oldu
Ben şimdi senin mesleğini yapıyorum baba İnsanlar beni tanıyor,beni seviyor Sokakta yolumu kesip 'Sakın babanın yolundan ayrılma', 'Yolunu bozma' falan diyorlar
Ben senden ayrılır mıyım baba Et tırnaktan ayrılır mı? İğne iplikten geçer de insan canından geçer mi?
Keşke o sözleri duysaydın baba
Bilirim uykun ağırdır ama bir kafanı kaldırsaydın,şöööyle gururla bir tebessüm etseydin
Babacığım sana layık olmak için elimden ne gelirse yapıyor,seni mahcup etmemek için var gücümle çalışıyorum
Seninle nasıl gurur duyuyor,nasıl övünüyorum bir bilsen Senin onurunu,senin şerefini taşımak bana büyük bir sorumluluk veriyor Doğrusu ben de iyi taşıdığıma inanıyorum
Bir de yakışıyor ki baba,sorma gitsin
Başucumda ben askerken,seninle çekilen resmimiz var Şimdi onu telefonumda da taşıyorum Hani şöyle elini omzuma attığın resim var ya İşte o Yatarken seni her öpüşümde,o omzumdaki elin bi hareket etse,bi kımıldasa diye içimden geçiriyorum
Bazen gece yarısı uyanıp,evin her tarafında seni arıyorum
Çok özledim seni baba
Hani sen beni uyurken severdin ya,
Uyurken bir gece rüyama girsene be baba
Bi öpsene
Bi tutup sarılsana bana
Bi 'oğlummm'desene be baba
Çok özledim seni baba,çok özledim
Canım babam benim,
Bugün babalar günü
Mektubuma son verirken babalar gününü kutlar;sevgi,saygı ve hasretle ellerinden öperim
Gözün arkada kalmasın
Rahat uyu babacığım
|