Yalnız Mesajı Göster

Uyurken Bir Gece Rüyama Girsene Be Baba

Eski 07-22-2008   #1
hayko26

Uyurken Bir Gece Rüyama Girsene Be Baba

Canım babam,

Dün Kanlıca’da senin resim yaptığın masada oturdum yineAy gene karanlıktıSöylediğin o hicaz şarkılar gibiydimŞimdi nerede dedim burada babamla geçirdiğimiz zamanlar? Nerede beraber yarattığımız alışkanlıklar?

Senin ardından koskoca dağlar yıkıldı babaYamaçlarında kireç yakıldı,kurtlar,kuşlar bile çıkmadı inindenKanlıca’ da tüm çiçekler solmaya başladı üzüntüden

Zor geçiyor babacığım çok zor geçiyor

Geçen zamanla unutulur denilen her şey,zamanın geçmesiyle beni daha çok kanatıyor;daha çok yaralıyor

Soğuk mu baba oraları? Bilirim benZincirlikuyu’nun nasıl su gibi serin olur akşamlarıUğuldayıp durur insanın içinde o selvi ağaçları

Canım babam,
Kolun ağrıyorduŞimdi nasıl oldu acaba?Kim bilir ne sancılar girmiştir belineHiç güneş vurmaz mı o şefkatli gözlerine

Ah baba ah!
Neden acele ettin ki bu kadar?
Hani bana sözün vardıBak sözünü de tutmadın gördün mü?

Beni sorarsanBen iyi değilim babaYine en dibe battı akşamlarımGözlerim kör oldu ağlamaktan,artık her gece efkardayım

Anam desen,onun bir tarafı yıkık kaldıSaçlarını sel aldıTakvimler değiştikçe büyüdü çilesi,alnına ne şimşekler çaktı,ne gökler gürledi de hala,ilk günkü gibi sana sevgisi

Çiçekler büyüdü,şafaklar büyüdü,çocuklar büyüdüAteşi hiç sönmediNe karla ne yağmurlar yağdı bir kez olsun üşümedi

Şimdi kendi dünyasında bir yabancı gibi yaşıyorHep seni düşünüyorHep seni konuşuyorBeni de hep sana benzetiyor ya da öyle istiyor

Ama hep seni seviyor baba,hep seni seviyor

Değişen bir şey yokHala işten eve geç geliyor,hala üç paket sigara içiyor,hala öksürüyor,hala kendine dikkat etmiyorBeni hiç dinlemiyorİlle de senin söylemeni istiyorİlle de senden bekliyor

Seni bir başka seviyor baba,seni bir başka seviyor

Babacığım,
Sen giderken bıraktığın tomurcuk şimdi koklamaya dahi kıyamadığımız bir gül olduTorunun büyüdü babaSadri de aynı ben gibi,senin filmlerinle büyüyen ,senin sesinle yetişen ve seni çok seven,doğru dürüst,efendi bir çocuk oldu

Ben şimdi senin mesleğini yapıyorum babaİnsanlar beni tanıyor,beni seviyorSokakta yolumu kesip 'Sakın babanın yolundan ayrılma', 'Yolunu bozma' falan diyorlar

Ben senden ayrılır mıyım babaEt tırnaktan ayrılır mı? İğne iplikten geçer de insan canından geçer mi?

Keşke o sözleri duysaydın baba

Bilirim uykun ağırdır ama bir kafanı kaldırsaydın,şöööyle gururla bir tebessüm etseydin

Babacığım sana layık olmak için elimden ne gelirse yapıyor,seni mahcup etmemek için var gücümle çalışıyorum

Seninle nasıl gurur duyuyor,nasıl övünüyorum bir bilsenSenin onurunu,senin şerefini taşımak bana büyük bir sorumluluk veriyorDoğrusu ben de iyi taşıdığıma inanıyorum
Bir de yakışıyor ki baba,sorma gitsin

Başucumda ben askerken,seninle çekilen resmimiz varŞimdi onu telefonumda da taşıyorumHani şöyle elini omzuma attığın resim var ya İşte oYatarken seni her öpüşümde,o omzumdaki elin bi hareket etse,bi kımıldasa diye içimden geçiriyorum

Bazen gece yarısı uyanıp,evin her tarafında seni arıyorum

Çok özledim seni baba

Hani sen beni uyurken severdin ya,
Uyurken bir gece rüyama girsene be baba
Bi öpsene
Bi tutup sarılsana bana
Bi 'oğlummm'desene be baba

Çok özledim seni baba,çok özledim

Canım babam benim,
Bugün babalar günü
Mektubuma son verirken babalar gününü kutlar;sevgi,saygı ve hasretle ellerinden öperim

Gözün arkada kalmasın
Rahat uyu babacığım