Konu
:
Erkeklerden Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Erkeklerden Yemek Tarifleri
07-21-2008
#
1
b@ron
Erkeklerden Yemek Tarifleri
1- Domatesli Biberli Yumurta
Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakıyoruz
Sigaranın külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamanı gelmiş
demektir
>Yumurtaları kırıp sigaramızı bitiriyoruz
Pişmiştir herhalde ocağın, altını kapatıyoruz
2-Biberli Domatesli Yumurta
Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabileceğimiz bu enfes yemek tıpkı biberli yumurtalı domates gibi pişiriliyor
3-Makarna
Bir tencere dolusu sıcak suya makarna poşetini boşaltıp maç izlemeye başlıyoruz
İlk yarının ortalarına doğru kalkıp altını kapatıyoruz
Tencerenin içinden seçtiğimiz makarnayı fayansa fırlatıyoruz
Yapışırsa pişmiş demektir
Devre arasında hala içinde su kaldıysa tencerenin kapağını kapatıp lavabodaki en kirli tabağın üzerine doğru döküyoruz
(o zaman hem tabak temizleniyor hem de makarnalar çatalla yenebiliyor) Üzerine ketçap sıkıp yiyiyoruz
Not: Fayansa fırlattığınız makarnayı bi ara oradan alın
Sayıca fazlalaştıklarında bazen hangisini firlattığınız karışıyooo
4- Tuzlu Makarna
Yapılışı aynı makarnaya benziyor
Tek farkı bu kez makarnaları suya atmadan önce tuz koymayı akıl ediyoruz
Öyle daha güzel oluyor
5-Pilav
Pilav aslında basit bir yemek değil
Aranan kriterler var
Tuzlu yumuşak ve tane tane olması gerekiyor
Sonuncusu kolay
Pirinçleri tek tek pişirdiğinizde tane tane oluyorlar ama uzun sürüyor
Maharet hepsini bir arada pişirebilmekte; ama çok da sorun etmeyin
Nasıl olsa içine yoğurt koyup bulamaç haline getirdiğimizde hepsi birbirine yapışıyor
Kısaca yağ koyup üzerine pirinç ekliyorsunuz
Sonra da su ve tuz koyup pişiriyorsunuz
Hem bunu süzmeye de gerek yok
6-Patates Kızartması
En kolay islerden biri
Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve kızgın yağa atıyorsunuz
Tek yapmanız gereken altını zamanında kapatmanız
Yoksa tencere alev alabiliyor
Bu yüzden sadece TV'de pembe dizi varken yapın
Bir de diğer yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz
Mutlaka tabağa koymak gerekiyor
Onun dışında çok kolay
*ORTA ZORLUKTAKI YEMEKLER
Hazır Pizza
Pizza mızı fırınımıza atıp pişmesini bekliyoruz daha sonra fırından çıkarıp yanık yerlerini bıçakla kazıyoruz
Dikkat edilmesi gereken tek şey kazırken üzerindeki malzemeleri mutfak tezgahına yapıştırmamak
Hazır Köfte
Bu da nispeten zor bir yemek
Bir miktar sıvı yağı teflon tavaya koyupköfteleri içine diziyoruz
Köfteler tavayla aynı renk olmadan altını kapatmak gerekiyor
O yüzden başında beklemek lazım
*ZOR YEMEKLER
Konserve Türlü
Bir miktar yağ ve salçayı tencereye koyup konservenin içindekileri döküp üzerine su koyuyoruz
Pişmesi çok uzun sürüyor
O sebeple başında beklemiyoruz
Gidip TV izliyoruz
Her seferinde yandıkları için henüz tadına bakamadım ama konservenin üzerindeki resme bakılırsa güzel bi şeyebenziyor
Tavuk
Yapılışı makarna gibi
Sıcak suyun içine atıyoruz arada pişip pişmediğine bakmak için hayvanın kaba etine çatal saplıyoruz
Bu yemek piştikten bir iki gün sonra üzeri jelibon gibi oluyor
Bu yüzden pişirirken isteğe bağlı olarak bolca toz şeker eklenebilir
ULTRA ZOR YEMEKLER
Kıymalı Bamya
Konserve türlüye benziyor ama içine daha önceden kavrulmuş kıyma konulmalı
Kıyma kavurmak çok zor ve zahmetli bir is
Bu yüzden makarna pişirmeyi öneriyorum
*PÜF NOKTALAR
*Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin
Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz
*Çorba çukur tabakta olur
sulu yemek çukur tabakta olur
ne var ki bunda
bunu yazsam ne yazmasam ne
hangi alık bilmek ki bunu
hayret bi şey
Ben bile biliyorum
*Asla sade pilav yapmayın
Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz
*Mutlaka soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın
Özellikle rendelediğinizde elleriniz çok kötü kokuyor
Bunun yerine soğana ekmek tahtasıyla beş altı kez vurmayı deneyin, ayni işi görür
*Patates kızartacaksanız soyduğunuz patatesleri asla yıkamayın
Kızgın yağa attığınızda çok kötü patlıyorlar
*Yemekler asla kendi başlarına hareket etmezler
Şayet geçen ay yaptığınız tavuk kendi kendine kımıldamaya başladıysa kurtlanmış demektir
Sakın yemeyin
*Sebzeleri pişirdikce vitamin değerleri düşer
Mümkün olduğunca çiğ tüketin
*Karpuz tabağa koyulması fuzuli bir meyvedir
Ikiye ayirip ortasindan kaşıkla yiyebilirsiniz
*Tencere kapağı en mükemmel tabaktır
*Buzdolabının sebzelik olarak adlandırılan kısmı yemeyi düşünmediğiniz şeylerin saklanması için idealdir
Bu bölüme konan şeyler nasıl olsa bir süre sonra unutulur
*Sebzeliğin kapağını sıkı kapatırsaniz cürüyen şeylerin kokusu dolaba daha az yayılır
*Spagetti pakedini açmak için paketi ortasından sıkıca kavrayın ve altını tüm gücünüzle fayansa vurun
Pakedin üst tarafı yırtılacaktır
Belki bu işlem sırasında makarna un ufak olabilir ama risk almaya değer
Özellikle misafirlerin yanında yaparsanız tavsiye ediyorum
Öyle daha güzel bu size çok maco bir hava verir
*Sagda solda kulağıma çalınıyordu
Mutfak robotu denen bişey varmış
Birden içimi bir heyecan kapladı
Ulan madem bu işin robotu var ben niye koşturuyorum yıllardır diye sinirlendim
Hemen gidip aldım bi tane
Eve gelip kutusundan çıkardığımda itiraf etmeliyim ki hayal kırıklığına uğradım biraz
Ben açıkçası UFO gibi bişey bekliyorum, bu bildiğimiz tencerenin plastiği
İçindede vantilatör gibi bişey var
Bununla birlikte biton plastik zımbırtı daha çıktı içinden ama bi işe yarayacaklarını sanmıyorum
Neyse fişini taktım denemek için bi tane soğan attım içine
Bakalım ne yapacak diye bekledim
Kabuklarını ile soyamadı eşşeoglueşek paramparca etti bıraktı
Sinirlendim attım bi kenara yazdan beri duruyo orda
Bir ara yıkayıp o vantilatör gibi olan şeyi bilgisayarıma takmayı düşünüyorum
Belki fan olarak iş görür
Onun dışında tamamen para tuzağı
ilerdeçıkarsa mutfak androidi almayı düşünüyorum
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul