Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Çipura

Eski 07-20-2008   #1
djdem
Varsayılan

Ispanaklı Çipura



Mutfak Zorluk 3Süre 70 dkKaç Kişilik 6Yöntem

malzemeler

Tart için :
850 gr çipura balığı
30 Adet iri ıspanak yaprağı
15 su bardağı taze kreama
2 Adet yumurta akı
1 Adet limon
Tuz, birkaç tane karabiber
Sos için :
45 Çorba kaşığı tereyağı
3 Çorba kaşığı un
2 Adet taze soğan
1 Çorba kaşığı acı hardal
3 Kepçe balık suyu
2 Çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su
1 Tutam tozşeker
Tuz, karabiber


Hazırlanışı
  • Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın
  • Balık etini robottan geçirin
  • Krema, 1 tutam tuz ve karabiberle karıştırılmış yumurta aklarını mikserle çırpıp balık etine ilave edin ve karıştırın
  • Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın
  • Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin
  • Ortasına balık ezmesini doldurup, sarkan ıspanakları üzerine kapatın
  • 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirin
  • Sos için ; kıyılmış soğanları 15 çorba kaşığı tereyağında sote edin
  • Sirkeli su ile ıslatıp 1 tutam tuz ve karabiber serpin
  • Atelten alıp kapağı kapalı olarak 15 dakika bekletin
  • Mikserle karıştırıp hardal ve tozşekeri ekleyin
  • 15 Çorba kaşığı tereyağı ile unu pembeleştirin
  • Sıcak balık suyunu azar azar dökerek sürekli karıştırın
  • 5 dakika pişirip, soğanlı karışıma ekleyin
  • Kalan tereyağını ilave edin
  • Dilerseniz üzerini nar taneleri ile süsleyip sos eşliğinde servis yapın

__________________

nO sEvGiLi No dıRdıR
onLine şamaTa onLine gıRgıR



ORTAMIN BİTTİĞİ YERDE BİZ BAŞLARIZ TARZIMIZ İÇİN ÖLÜR ŞEKLİMİZ İÇİN YAŞARIZ!!!…
Alıntı Yaparak Cevapla