07-08-2008
|
#2
|
Gözyaşı
|
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler
Buzdolabını Yerleştirme Sanatı
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var
Üst
Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün, tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur
Orta
Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir
Sebzelik
Çilek, böğürtlen vs mantar, yeşil salata, yaprakıl sebzeler, maydonoz, taze nane, dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil Muz, papaya, mango gibi egzotik meyve, portakal, mandalina gibi turunçgilleri, domatesleri buzdolabında koymayın, tatları kaybolur
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler
Kapı
Tereyağ, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içeçekler, salata sosları vs kapıda gözlerde yerini buluyor Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin İsterseniz, doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur
Alt
Çiğ et ve balık alta Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurcu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz
Kaynak: Radikal
__________________
|
|
|