Konu
:
Microsoft Süper Virüs Geliştirdi.
Yalnız Mesajı Göster
06-27-2008
#
1
bedirhan05
Microsoft tatbikat senaryosu için çok tehlikeli bir virus yazdı
Şimdi herkes, bu tehlikeli virüsün yayılması halinde neler olabileceğini öngörmeye çalışıyor
SubVirt adlı "Virtual Machine Based Rootkit" (VMBR) anti virüs yazılımlarının karşısında çaresiz kaldıkları bir süper rootkit olarak nitelendirilebilir
Çünkü bu rootkit saldırılan işletim sisteminde değil, ona paralel olarak sanal bir ortamda görev yapıyor
Microsoft elbette taraf değiştirmiş değil
Bu senaryo hacker'ların gelecekte ne tür saldırılar gerçekleştirebileceği hakkında fikir verme ve Redmond'un bu tehlikelere karşı şimdiden hazırlık yaptığını gösterme amacında
Yine de Red-mond'dakiyazılım uzmanlarının VMBR üzerinden kullanıcıların bilgisayarlarını kontrol edebileceği düşüncesi, Sub-Virt'in akıllarda yeni soru işaretleri yaratmasına neden oluyor
Dolayısıyla Rootkit'in çalışma mantığı yeni Big Brother senaryolarını akıllara getiriyor
SubVirt, Micro-soft'un PC emülasyonu için sunduğu
VirtualPC yazılımını temel alıyor
VMBR işletim sistemi altında kendisini kurarak, bilgisayar yeniden başlatıldığında sanal bir PC ortamında devreye giriyor
Kurulum için gereken sabit disk alanı yaklaşık 250 MB'la sınırlı
Kullanıcı rootkit yüklü sistemde normal kullanımda herhangi bir performans kaybı hissetmese de işletim sisteminin başlatılması daha uzun sürebiliyor
Bir Microsoft çalışanının kullandığı sistemin bu rootkit'ten etkilendiğini fark etmediği ifade ediliyor
İstediğini yapabilir
Bu nitelikte bir VMBR, her kullanıcı tarafından kodlanamayacak kadar karmaşık olsa da uzman kullanıcıları zorlamayacaktır
Rootkit sisteme kurulduktan sonra akla gelebilecek tüm uygulamaları çalıştırabilir
Microsoft'un gerçekleştirdiği testler phishing e-posta sunucularının ve key-logger'ların çalıştırılabileceğini ortaya koyuyor
Teoride kopya koruması ya da açık kaynak kodlu yazılımların kullanılmasını engelleyen bir denetim mekanizması da devreye sokulabilir
Sonuç: Yeni anti virüs stratejilerinin geliştirilmesi şart
Ancak Microsoft uzmanlarının PC'yi nasıl kontrol edebildiklerini gösterdikleri sunum, aslında kullanıcılar açısından endişe verici olabilir
Kullanıcıların duruma nasıl müdahale edeceği sorusu şu an için yanıtsız
Donanım tabanlı anti virüs yazılımlarıyla iIgili ufak bir ipucuyla Microsoft şimdilik topu başkalarına atmış gibi görünüyor
Saldırı nasıl gerçeklişiyor?
"Virtual Machine Based Rootkit (VMBR) işletim sistemiyle donanım arasında bir noktada devreye giriyor
Sanal ortamda system, VMBR'ye parallel olarak fark edilmeden çalıştırılabiliyor
boyut olarak biraz fazla
bedirhan05
Kullanıcının Profilini Göster
bedirhan05 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul