Konu
:
Mini Mantı...
Yalnız Mesajı Göster
Mini Mantı...
06-27-2008
#
1
oscan28
Mini Mantı...
Kayseri'nin özgün ve tadına doyulmaz yemeği nedir? Mantııııı
Hamur yufka büyüklüğünde açılarak minik karelere bölünür
Mantı hamurunun özelliği sert olmasıdır
Yumurtayı biraz fazla koyarsanız, bu sertliği elde edebilirsiniz
Hazırlanan iç tek tek o kare şeklindeki hamurlara konup, minik bohçalar yapılır
Kaynar suda haşlanır, fazla suyu süzülür
Eğer iyi kapatamadıysanız, mantılar açılabilir
Açılmadıysa devam; bir tavada hazırlanan, kızdırılmış yağda eritilen salça mantı içine boca edilir ve karıştırılır
Bir taşım kaynatılır
Tabaklara servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve sumak da döküldü mü tadından yenmez
Artık bu tarife güzel bir sofra donatırsınız
Ama unutmayın ki bu mantıların bir kaşığa kırk tane sığabilenleri makbuldur
Bunu yapabilmek de öyle her yiğidin harcı değildir
Siz en iyisi evde bunlarla uğraşmaktan vazgeçin ve hazır yapılmışını yiyin
Nerede mi? Mini Mantı'da
Çiçekli duvarları, turuncu sandalyeleri ile adı gibi burada herşeyin minimize olduğunu ispatlayan Mini Mantı'da klasik mantının yanı sıra sebzeli ve peynirli mantıları da tadabilirsiniz
Ya da bizim gibi gözünüz diğer spesiyalitelerde kalırsa, ortaya bir etli bir de zeytinyağlı yaprak sarma ısmarlamak da gerçekten iyi bir fikir
Ev yapımı turşuların, taze mercimek çorbasının da çok lezzetli olduğu Mini Mantı'da kişi başı 10 ytl'ye kendinize mütevazi bir kaçamak ısmarlayabilirsiniz
oscan28