Yalnız Mesajı Göster

Mini Mantı...

Eski 06-27-2008   #1
oscan28

Mini Mantı...





Kayseri'nin özgün ve tadına doyulmaz yemeği nedir? Mantııııı Hamur yufka büyüklüğünde açılarak minik karelere bölünür Mantı hamurunun özelliği sert olmasıdır Yumurtayı biraz fazla koyarsanız, bu sertliği elde edebilirsiniz Hazırlanan iç tek tek o kare şeklindeki hamurlara konup, minik bohçalar yapılır Kaynar suda haşlanır, fazla suyu süzülür Eğer iyi kapatamadıysanız, mantılar açılabilir Açılmadıysa devam; bir tavada hazırlanan, kızdırılmış yağda eritilen salça mantı içine boca edilir ve karıştırılır Bir taşım kaynatılır Tabaklara servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve sumak da döküldü mü tadından yenmez Artık bu tarife güzel bir sofra donatırsınız Ama unutmayın ki bu mantıların bir kaşığa kırk tane sığabilenleri makbuldur Bunu yapabilmek de öyle her yiğidin harcı değildir Siz en iyisi evde bunlarla uğraşmaktan vazgeçin ve hazır yapılmışını yiyin Nerede mi? Mini Mantı'da

Çiçekli duvarları, turuncu sandalyeleri ile adı gibi burada herşeyin minimize olduğunu ispatlayan Mini Mantı'da klasik mantının yanı sıra sebzeli ve peynirli mantıları da tadabilirsiniz Ya da bizim gibi gözünüz diğer spesiyalitelerde kalırsa, ortaya bir etli bir de zeytinyağlı yaprak sarma ısmarlamak da gerçekten iyi bir fikirEv yapımı turşuların, taze mercimek çorbasının da çok lezzetli olduğu Mini Mantı'da kişi başı 10 ytl'ye kendinize mütevazi bir kaçamak ısmarlayabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla