Konu
:
Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Börek
06-22-2008
#
1
b@ron
Tavuklu Börek
Malzemeler : (6 kişi için)
3 adet Yufka
125 gr Tereyağ ya da Margarin
1 adet Tavuk Göğsü
1 kase Tavuk Suyu
1 su bardağı dövülmüş Ceviz
1 adet Yumurta Sarısı
Kimyon, Tuz, Karabiber
Hazırlanışı :
Tavuk göğsünü tuz ve su ile haşlayıp suyunu ayırın
Etlerini iyice didikleyip ceviz, kimyon ve karabiberle karıştırın
Diğer tarafta tepsiye üç tane yufkanın her katını eritilmiş yağla yağlayarak kat kat yayın
Tepsiye bütün olarak sığmazsa hafifçe buruşturabilirsiniz
En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra 180 derece fırında pembeleşene kadar kızartın
Kızarınca fırından alın, sıcakken bir kase ılık tavuk suyunu üzerine gezdirin
Yufkalar suyu emip yumuşayıncaya kadar bekleyin
Bazen yufkalar biraz kalın olduğu için yeterince yumuşamayabilir; o zaman biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz
Kıvrılabilecek kadar yumuşamış yufkaların üzerine hazırladığınız cevizli tavuk karışımını yayın
Bir uçtan başlayarak rulo şeklinde kıvırın
Tepsiden almadan üzerine yumurta sarısı sürerek tekrar fırına verin
Kızarınca dilim dilim keserek servis yapın
__________________
b@ron
Kullanıcının Profilini Göster
b@ron tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul