Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Eskişehirspor (Transfer Haberleri ve Tüm Gelişmeler)

Eski 06-20-2008   #30
hayko26

Cevap : Eskişehirspor (Transfer Haberleri ve Tüm Gelişmeler)

12 kişi oynayacağız”

"Eskişehir tam bir futbol kenti Ancak yeni sezonda herkese büyük iş düşüyor Sürekli takımın yanında olunması gerekiyor İyi ve kötü günlerimiz elbet olacak Buraya hizmet etmeye ve başarılı işler yapmaya geldim "
Futbolculuk döneminde 'Atom Karınca ' lakabıyla ün salan Rıza Çalımbay, bir yönde futbolun beyefendisi İstikrarlı futbolculuk geçmişi, yıllarca sahalarda centilmence mücadele edişinin ardından onu teknik adamlıkta yine aynı çizgide görmek mümkün
Çalıştırdığı takımlarda disiplinden taviz vermeyen yapısı, isimsiz fakat geleceğin yıldızlarına kucak açan bir isim Bunun en güzel örneği olarak Milli gururumuz Servet dersek yanılmış olmayız Yoğun geçen transfer görüşmeleri arasında soluklandığı anda odaya girip birazda aceleci bir şekilde daha önceden hazırladığım soruları peş peşe sıralarken yardımcıları Cengiz Birgen ve Bülent Bayraktar yan tarafta harıl harıl yeni sezonla ilgili çalışmalar yapıyorlardı İşte benim keyif aldığım; sizinde keyif alacağınız Rıza Çalımbay söyleşisi

Eskişehirspor'u tercih etmenizdeki en büyük etken nedir?
Klasik bir karşılık olacak ama inanın burası müthiş bir futbol kenti Senelerce alt sıralarda bulunması büyük talihsizlik Seneler sonra layık olduğu yere dönen Eskişehirspor'a faydalı olmaya ve kalıcı işler yapmaya geldim İnanın maddi konuları ikinci plana atarak el sıkıştım ve sözleşmeyi imzaladım

Ailenizi buraya getirip ev tutacak mısınız?
Çocuklarımın üniversite eğitimleri var Doğal olarak İstanbul'da kalmaları gerekiyor Böyle bir ortamda evi taşımak doğru olmaz Zaman zaman eşim ve çocuklarım buraya gelecekler İnanın Eskişehir modern bir kent Hızla gelişen ve sıcak kanlı insanların olduğu bir bölge Burada bulunmaktan, görev yapmaktan mutluluyum
Eskişehir'e daha önce geldiniz mi, burayı ne kadar tanıyorsunuz?
Burayı bir futbol kenti olarak biliyordum ama müthiş bir gelişmişlik görüyorum İki üniversitenin olması büyük kazanç Her yere yakın olması büyük bir avantaj Futbolculuk dönemlerimde çok geldim Yıllar sonra tekrar geldim ama büyük değişim var burada

Yeni sezonda hedefleriniz neler?
Öncelikle ligin yeni takımıyız Kadro büyük ölçüde değişiyor Yeniden takım kuruyoruz Yönetim yeni, teknik kadro yeni, futbolcu kadrosu yeni Elbet sıkıntılar olacak Bu sırada taraftarımızın desteği bizleri ayakta tutacak İnanın buraya taraftarın katkısı büyük oluyor Burası bir başka Anadolu takımına benzemiyor Eskişehir zaten senelerce 3 büyüklere kafa tutmuş ve ses getirmiş bir kadroya sahipti Öncelikle tehlikeli bölgede olmak istemiyoruz Şartlara göre iyi kadro kurarsak bu takım üst sıralarda yer alır ve keyifli futbol izletir
Beşiktaş'a gönül bağınız var ama şimdi buradasınız Beşiktaş ile oynayacağımız maçta soyunma odasında neler söyleyeceksiniz?
Beni bilen bilir Sahada Babamı bile tanımam Eskişehirspor- Beşiktaş maçlarında kazanan Eskişehirspor olacaktır Bu işten ekmek yiyoruz Buranın ekmeğini evime götüreceğim Doğal olarak aksini söylemek ihanet olur Buraya faydalı işler yapmaya geldim İçeride dışarıda hedef üç puan olacaktır Futbol duygusallık götürmez arkadaş

Üç yıllık sözleşme imzaladınız, planlarınız neler?
Projelerle geldim buraya Eksikler var Alt yapı iyi olmalı Eskişehir üretip tekrar satmalı Bakın senelerce liglere yıldız isim veremedi Kurumsal alanda eksikleri var Ancak iyi niyetli ve eksikleri kapatmak için çalışan bir Başkan ve yönetim kurulu var El ele verip 3 yıllık süre içinde kalıcı başarılar elde etmek için buradayım Basın ve taraftarın sabrı bizler için çok önemli olacak
Futbolu başladığınız yerde bitirdiniz neden?
İnanın üç büyükler başta olmak üzere Avrupa takımlarından teklifler geldi Ben Beşiktaş'da mutluydum Zaten istikrarlı olmanın nedeni buydu Kolay değil İstanbul'da futbol oynamak İyi yaşamak ve sahaya çıkınca beklentilere karşılık vermek kolay değil

ES ES'e karşı oynarken neler hissettiniz futbolculuk dönemlerinizde?
Buraya gelirken inanın çekinerek gelirdik Hep zorlu maçlar oynadık Eskişehir Atatürk Stadında Takımını destekleyen, müthiş tezahürat yapan taraftarı unutmak mümkün değildi Puan aldığımız maçlardan sonra bile sevinemeden soyunma odasına giderdik

Yönetimi nasıl buluyorsunuz?
Öncelikle heyecanlı bir iyi işler yapmak isteyen Başkan Halil Ünal ve ekibine teşekkür edelim İşleri kolay değil Ekonomik alana girmek istemem ama bu devirde yönetici olmak zor bir iştir Bununla birlikte tanımaktan büyük onur duyduğum değerli Valimiz Kadir Çalışıcı Eskişehir ve Eskişehirspor sevdalısı Böylesi bir ortamda bulunmanın sorumluluğu ile lige hazırlanacağız

Taraftara mesajınız nelerdir?
Bakın benim banko oyuncum abartı olarak söylemiyorum taraftardır Özellikle iç saha maçlarında ES ES sahaya 12 kişi çıkacaktır Bu yıl çok önemli Taraftarımız sabırlı olsun Takıma destek versin Bakın senelerce bu kent ve bu takım alt liglerde kaldı Gerek iki yıl önce Ankara'da gerekse geride kalan sezonda İstanbul'da oynanan maçların tümünü izledim Taraftarın katkısı büyük oldu

19062008