06-20-2008
|
#1
|
suskun
|
Japonlar Yapay Havyar Üretiyolar

Hazar Denizi’ndeki mersinbalıklarının soylarının tükenme tehlikesi yüzünden giderek azalan havyar üretimi karşısında Japonlar, yeni bir çözüm geliştirdi
Japonlar, "Cavianne" adını verdikleri "yapay havyar" ürettiler Cavianne, balık mürekkebi, elma pektini, deniz kestanesi, istridye ve deniztarağı karışımından elde ediliyor Gri, yağlı malzemeye özel bir cihazdan geçirilerek taneli görüntü veriliyor
75 yaşındaki Susumi Mikani’nin 10 yıl önce geliştirdiği yapay havyarı, sahibi olduğu Hokuyu Gıda Şirketi üretiyor Hokuyu Şirketi, Japonya’daki tek yapay havyar üreticisi Şirket her yıl 4 ton, Cavianne üretiyor Bu da Japonya’daki bir yıllık gerçek havyar tüketiminin beşte birine denk geliyor Cavianne’ın en büyük tüketicisi ise restoranlar ve oteller Cavianne’nin 50 gramı 1000 yene (11 YTL) satılıyor Yani gerçek havyarın onda biri fiyatına
|
|
|