Konu
:
Fırın Sütlacı
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Sütlacı
06-19-2008
#
1
suskun
Fırın Sütlacı
Malzemeler (6 kişilik için)
40 gram (3 yemek kaşığı)
pirinç
400 ml (2 su bardağı)
su
1/2 çay kaşığı
damla sakızı
100 gram (1/2 su bardağı)
şeker
20 gram (3 yemek kaşığı)
buğday nişastası
2 adet
yumurta sarısı
1 litre (5 su bardağı)
süt
1 tutam
tuz
Hazırlanışı
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 su bardağı suda tamamını çekene kadar haşlanır
Pirinçlerin üzerine süt ilave edilip orta ateşte kaynayıncaya kadar beklenir
Bu arada damla sakızı 1 tatlı kaşığı şeker ile havanda dövülür
Kaynayan süte dövülen damla sakızı, toz şeker ve tuz ilave edilip 10 dakika kadar daha pişirilir
1/4 su bardağı su ile açılan nişasta süte karıştırılarak eklenir
Bir taşım kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır
Çırpılan yumurta sarılarının kabına 2 kepçe sütlaç alınıp iyice karıştırılır
Yumurtalı karışım sütlaca eklenip iyice karıştırılır
Tek kişilik servis kaplarına bölüştürülür
Servis kapları çukur bir tepsiye dizilir
Kapların yarısına gelecek kadar sıcak su tepsiye konulduktan sonra önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir
Soğuk servis yapılır
__________________
'' Milli
Benligini
Yitirmi
s
Uluslar
Başka
Milletlerin
Avıdır
!!!! ''
Mustafa
Kemal ATATÜRK
suskun
Kullanıcının Profilini Göster
suskun tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul