Konu
:
Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı
06-19-2008
#
1
suskun
Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı
50 tane ıhlamur yaprağı
1 bardak pirinç
6 adet kuru soğan
1 bardak kuş üzümü
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
ıhlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın
Süzülmesi için bekletin
Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun
Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın
ıhlamur yapraklarını parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun
Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın
Dolmaları tencereye sıralayın
2 bardak sıcak su koyun
Patlıcan dolmaların üzerine bir tabak kapatın
Kısık ateşte 35 dakika pişirin
__________________
'' Milli
Benligini
Yitirmi
s
Uluslar
Başka
Milletlerin
Avıdır
!!!! ''
Mustafa
Kemal ATATÜRK
suskun
Kullanıcının Profilini Göster
suskun tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul