Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı

Eski 06-19-2008   #1
suskun
Varsayılan

Zeytinyağlı Ihlamur Yaprağı



50 tane ıhlamur yaprağı
1 bardak pirinç
6 adet kuru soğan
1 bardak kuş üzümü
4 tatlı kaşığı toz şeker
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışııhlamur yapraklarını kaynayan suya atıp çıkarın Süzülmesi için bekletin Zar şeklinde doğradığınız soğanların üzerine karabiber ve tuz atıp ovun Üzerine yıkanmış pirinçleri, kuş üzümünü, toz şekeri ve zeytinyağını atıp karıştırın

ıhlamur yapraklarını parlak kısımları tezgahın üzerine gelecek şekilde koyun Yaprağın içine bir kaşık dolma içinden koyup iki yanını içe katlayın Dolmaları tencereye sıralayın 2 bardak sıcak su koyun Patlıcan dolmaların üzerine bir tabak kapatın Kısık ateşte 35 dakika pişirin

__________________
'' Milli Benligini Yitirmis Uluslar
Başka Milletlerin Avıdır !!!! ''
Mustafa Kemal ATATÜRK

Alıntı Yaparak Cevapla